Ostalo

Modro beli odigrali prvo, sicer medsebojno srečanje; Dončić z videnim zadovoljen: “Izboljševati je potrebno postopoma”

Članska ekipa lendavske Nafte 1903 je včerajšnji popoldan v sončnem a hkrati tudi hladnem vremenu odigrala svoje prvo pripravljalno srečanje. Ekipa je srečanje odigrala med seboj, rezultat torej ni bil bistvenega pomena (srečanje se je sicer zaključilo s 7:3 oz. 3:7, kakor želite), strateg Dončić pa ob tem poudarja, da je pomembno, da se ekipa izboljšuje postopoma.
Po individualnih treningih in vnovičnih skupinskih treningih, je včeraj napočil čas prve nogometne tekme, sicer medsebojne, po dolgem času. Rezultat tukaj seveda ni bil prvobitnega pomena, saj je lendavski strateg s svojima pomočnikoma fante razdelil v dve ekipi, tekmo pa je spremljal tudi nov trener vratarjev, Amel Mujčinović. Kljub hladnemu vremenu, živo srebro je namreč kazalo okrog tri stopinje nad ničlo, so se fantje do dobra prepotili, pred njimi pa je sobotno prijateljsko pripravljalno srečanje proti prvoligašu iz Celja v gosteh, kar tudi trener Dončić, kot je že večkrat dejal, nestrpno pričakuje.

“Lahko rečem, da je to bila prva tekma, sicer medsebojna. Če se prav spomnim, smo zadnje srečanje odigrali pred natanko tremi meseci, tako da so igralci, pričakovano, polni in željni prave igre. Igralci so vidno polni zagona, saj lahko končno spet igrajo, trening pa je seveda nekaj povsem drugega kot tekma, prav zato pa se veselim tudi naslednjih prijateljskih srečanj. Mislim, da imamo kar dobre nasprotnike, s tem, da bomo dobro trenirali,” je dejal Dončić in poudaril, da je potrebno igro izboljševati postopoma saj (po dolgem premoru) ne moreš vsega vrniti čez noč. “Delati je potrebno postopoma, na daljši rok, saj bodo igralci v proces, kjer so bili pred recimo pol leta, prišli čez približno 14 dni. Fantje dobro delajo, vidi se želja, vidi se volja, kar je najpomembneje,” je še dejal sogovornik. Kar pa se tiče včerajšnjega medsebojnega obračuna pa Dončić sklene, da je bil boljši drugi del, v katerem je bilo več energije, želje in volje. Slabša ekipa ni imela dinamike, v drugem delu pa se je zgodilo to kar sem si želel.

Dejan Dončić (FOTO: Aleš Cipot)

Amel Mujčinović: “Nafti 1903 sem hvaležen za dano priložnost”

Tako kot pri minulem prvem skupnem treningu, je tudi na včerajšnjem medsebojnem srečanju bil prisoten nov trener vratarjev Amel Mujčinović, ki je k Nafti 1903 prišel iz Celja, kamor se je vrnil njegov predhodnik, Aleksander Šeliga. Mujčinović sicer prekmurski nogomet pozna, saj je deloval tudi pri murskosoboški Muri. “Občutki so lepi, Nafti 1903 pa sem zelo hvaležen, da sem tukaj dobil priložnost. Da bom delal v tem okolju, kjer je nogometno vzdušje, me zelo veseli. Ljudje v Prekmurju resnično živijo za nogomet, kar me zelo veseli, vse doživljajo zelo emocionalno, kot tudi sam, tako da glede vklopa ne bom imel nobenih težav,” je dejal Mujčinović, ki v nadaljevanju prizna, da je premor bil res dolg in da vsi komaj čakajo, da se nogomet vnovič zažene.

Mujčinović glede vratarjev lendavske Nafte 1903 pove, da fante sicer pozna, a ne podrobno. “Fantje so zagotovo zelo perspektivni, sam jim bom poizkusil pomagati, da bodo čim boljši. Prostora za napredovanje je dovolj, saj so fantje zelo mladi, na izkušnjah bodo zagotovo samo pridobivali, tudi iz tekme v tekmo, da bodo še boljši, sam pa jim bom skušal kar najbolje pomagati,” je še dejal Mujčinović.

Amel Mujčinović (v sredini)