Ostalo

Medobčinska nogometna liga: Z najboljšim obiskom se lahko tudi tokrat pohvalijo v Mostju

Jesenski del prvenstva v Medobčinski nogometni ligi Lendava (MNL) se je z zaostalimi srečanji 4. kroga zaključil pred nekaj več kot dvema tednoma. Prvaki jesenskega dela so postali Bistričani, Medobčinska nogometna zveza pa je postregla z zanimivo statistiko. Uvodoma je potrebno poudariti, da so najbolj obiskana srečanja bila v Mostju.
Publika

V jesenskem delu prvenstva v MNL se je za čim boljšo uvrstitev na prvenstveni lestvici borilo osem ekip. Najuspešneje so minuli jesenski del prvenstva zaključili v Bistrici in sicer bodo ti prezimili na prvem mestu razpredelnice z zbranimi 24 točkami, drugouvrščeno Kobilje jih ima 21. Na tretjem mestu se nahajajo Cariniki z enakim izkupičkom kot drugouvrščeni. Na četrtem mestu se nahajajo Mostjani, ki pa so neizpodbitni zmagovalci kar se tiče publike. Skupno si je srečanja jesenskega dela ogledalo 670 nogometa željnih ljudi (povprečno 112), med tem, ko so takoj za njimi navijači kluba Malibu Panonija GA-KA s 570 gledalci (povprečno 95). Na tretjem mestu se nahajajo Čentibčani s 500 gledalci (povprečno 83). Zanimivo, najslabši obisk beležijo prvouvrščeni Bistričani. Ti so v jesenskem delu zabeležili 313 gledalcev (povprečno 55). Skupno si je srečanja ogledalo 3.721 ljudi, v povprečju 85 na srečanje, velja pa omeniti še, da je letošnji jesenski del prvenstva bistveno bolje obiskan kot lanski.

Zadetki

In kdo je dosegel največ zadetkov? Pričakovano, Bistričani (38). Ti torej veljajo hkrati za najbolj učinkovito ekipo jesenskega dela prvenstva. Drugo in tretje mesto glede danih zadetkov si delita ekipi Graničar ter Mostje (28), in prav prvaki so tisti, jasno, ki so prejeli najmanj zadetkov (13). Sledijo Kobiljčani (15) in Mostjani (20). Zanimivo, ekipa iz Pince Marofa je dala in prejela enako število zadetkov (28). Čeprav vejo presenetiti so najslabša ekipa prvenstva v jesenskem delu veterani Nafte 1903, kar kaže tudi prvenstvena razpredelnica. Nahajajo se namreč na zadnjem, osmem mestu. Prejeli so 31 zadetkov in bili uspešni zgolj 11-krat. V primerjavi z lanskim jesenskim delom prvenstva so rezultat prejetih zadetkov izboljšali za več kot dvakrat.

Fair play

Fair play oz. poštena igra pomeni dostojanstveno prenašanje poraza in zmage, spoštljiv in prijateljski odnos do tekmecev, trenerjev, sodnikov in organizatorjev. S takšnim nazivom se ne more pohvaliti ekipa iz Kobilja. Ti so v jesenskem delu zbrali kar 27 rumenih kartonov, za dva manj (25) pa jih je zbrala ekipa iz Nedelice. Na tretjem mestu te neslavne lestvice se nahaja Graničar (24). In katera ekipa je zbrala najmanj rumenih kartonov? Prvaki, Bistričani (12), dva več ima le še ekipa veterani Nafte 1903 (14). Preostale ekipe so nad številko 20. In kakšno je stanje z rdečimi kartoni? Največ, 4 so prejeli Nedeličani, dva ekipa iz Kobilja, po enega pa vse preostale ekipe.