Ostalo

Lek ob začetku meseca ponosa tudi v Lendavi izobesil mavrično zastavo

Lek, član skupine Sandoz, je predvčerajšnjim v znak podpore mesecu ponosa ob lendavski lokaciji izobesil mavrično zastavo. Lokacija sledi Ljubljani, kjer je zastava že zaplapolala. S simbolnim dejanjem podjetje izkazuje podporo sodelavcem in sodelavkam ter drugim pripadnikom skupnosti LGBTQI+ in si prizadeva za spoštovanje njihovih pravic ter enakovredno vključenost v družbo.
Ustvarjanje vključujočega delovnega okolja in spodbujanje raznolikosti na delovnem mestu je osnovno vodilo Lekove kulture podjetja: “Zelo sem hvaležen, da lahko delam v okolju, kjer sta raznolikost in vključenost eni najpomembnejših prednostnih nalog. Lepo je videti, kako smo v teh letih napredovali. Vse več ljudi v našem podjetju in tudi zunaj njega namreč vidi prednosti, ki jih prinaša delovno okolje, v katerem štejejo znanje, sposobnosti in prispevek k skupnemu poslanstvu ter kjer sodelavke in sodelavci lahko v polnosti uresničijo svoje potenciale,” je dejal Simon Rečnik, direktor Trdnih izdelkov Lendava.

Mavrično zastavo v znak podpore mesecu ponosa v podjetju izobešajo že nekaj let, s tem pa postavljajo tudi pomemben zgled za širšo javnost. Saša Sankovič, direktor Antiinfektivov Lendava, je poudaril: “Močno verjamem, da smo najboljši takrat, ko smo lahko v polnosti to, kar smo. Zato se tudi v Lendavi sodelavke in sodelavci trudimo, da skupaj soustvarjamo delovno okolje, kjer cenimo medsebojne razlike in spodbujamo vključenost. Verjamem, da so solidarnost, spoštovanje in strpnost vrednote, ki nas vodijo v boljši jutri.”

Rdeča nit dejavnosti pri vključevanju skupnosti LGBTQI+ so predvsem ozaveščanje o pravnem in socialnem stanju skupnosti, boju za enake pravice, odpravi diskriminacije in sprejemanju drugačnosti, redno pa tudi v znak podpore v mesecu ponosa pred svojimi poslovnimi stavbami izobesijo mavrično zastavo. Podjetje pa je tudi prejemnik certifikata LGBT prijazno.