Ostalo

Koronavirus: Iz Avstrijskega žarišča okužb, v Lendavo čez nekaj ur 27 oseb. Nastanjeni bodo v Dolgi vasi

Iz turistično zelo razvite avstrijske Tirolske se v Slovenijo, natančneje v Lendavo čez nekaj ur vrača 27 oseb. Gre za 25 občanov občine Lendava, en občan Velike Polane in en Ljutomerčan. Nastanjeni oziroma bolje rečeno izolirani bodo v prenočiščih Olimpija Dolga Vas, a je prvotna lokacija nastanitve bila Pivka.
V prihodnjih dveh tednih bo v motelu Olimpija v Dolgi vasi nastanjenih 27 oseb, ki se bodo čez nekaj ur vrnili iz avstrijskega žarišča okužb, Tirolske, kjer so slednji začasno zaposleni. Če smo natančni, gre za 25 občanov občine Lendave en občan Velike Polane ter en občan občine Ljutomer. Ti so se zgodaj popoldne proti Sloveniji z avtobusom odpravili s še trinajstimi Hrvaškimi državljani, ki jih bodo sprejeli hrvaški varnostni organi. 27 Slovencev bo tako pot iz Šentilja nadaljevalo na testiranje in zdravniški pregled v Mursko Soboto, za tem pa v Lendavo, natančneje, v Dolgi vasi.

Za ljudi že vse nared, lokacije ni bilo enostavno najti

Za ljudi, ki prihajajo v Lendavo je praktično že vse nared, lokacije pa ni bilo tako enostavno najti, čeprav je v pokrajini ob Muri kar nekaj zaprtih zdravilišč. A pri slednjih za sprejem ni bilo posluha. Tega ni bilo niti v Termah Lendava, je še bilo moč izvedeti. Poudariti je potrebno, da ne gre za bolnike, temveč za ljudi, ki so v Avstriji bili v karanteni zadnja dva tedna.

Foto: Tomaž Galič