Ostalo

Restavracija “Trije izviri:” Vaša je lahko za 240 tisočakov

V bližini starega mestnega jedra Lendave se nahaja vsem dobro poznano gostišče trije izviri. Slednje je nekdanji simbol Lendave, ki je bilo zaprto, za tem prenovljeno in vnovič odprto, a kmalu za tem znova zaprto. Lastnik iz madžarske zgodbe, kot kaže, ne namerava nadaljevati in objekt prodaja za 240 tisoč evrov. Je to priložnost za nov začetek?
Gostilna Trije izviri je že veliko pred prelomom tisočletja bila znana daleč naokoli, vendar se je pred več kot 15 leti prvič zaprla zaradi nakopičenih dolgov takratnega lastnika, za tem pa je objekt vsa ta leta propadal. V letu 2015 je gostišče kupilo podjetje iz Lendave, lastnik katerega je bil Madžar, jo obnovilo ter začelo ponujati madžarske kulinarične dobrote. Edini razlog, ki ga je podjetje takrat navajalo kot razlog za zaprtje in prodajo je bilo pomanjkanje delovne sile, o čemer smo na našem spletnem portalu sicer že poročali.

“Zahvaljujemo se vsem Vam, ki ste uživali v naših kosilih bodisi med tednom ali vikendom. Iskrena hvala tudi vsem, ki ste svoja družinska slavja ali poslovna kosila preživeli pri nas. Pomanjkanje delovne sile nas je žal pripeljalo do tega, da bomo 3. aprila 2017 zaprli naša vrata. “Želimo si, da boste lahko kmalu spet obiskali restavracijo Trije Izviri z novo ekipo, novim lastnikom in v prenovljeni obliki,” so zapisali v začetku aprila 2017. Objekt družinsko podjetje Csicsergő Szabadidőközpont iz Nove na Madžarskem sedaj prodaja in to za 240 tisoč evrov.

“Nepremičnina se prodaja po sistemu “videno-kupljeno”. Ponudba ni obremenjena z nobeno pravico ali pravnim dejstvom, ki bi omejevala lastninsko pravico na nepremičnini. Prodajalec se zavezuje plačati stroške nepremičninske agencije ter vseh davkov ob prenosu lastninske pravice. Stroške prepisa, ki jih zaračunava notar oziroma odvetnik za pripravo vse dokumentacije, plača kupec,” so zapisali. Gostišče ima 253 kvadratnih metrov uporabnih površin, skupna parcela pa je površine 568 kvadratnih metrov.