Ostalo

Kantina dobiva novo podobo: Občina Črenšovci zamenjuje dotrajani objekt

Trenutno potekajo dela na projektu Kaj nas uči Mura v okviru skupne operacije LAS pri dobrih ljudeh 2020, s katerim se je občina kot partner v projektu obvezala, da bo zamenjala dotrajan objekt v Kantini ob reki Muri na Bistrici in ob njem vzpostavila spremljevalno infrastrukturo s tablami, ki bodo služile za razlago obiskovalcem o naravnih vrednotah na tem območju.
Tudi v občini Črenšovci trenutno potekajo dela na projektu „Kaj nas uči Mura”, v okviru skupne operacije LAS pri dobrih ljudeh 2020, s katerim se je črenšovska občina, kot partner v projektu obvezala, da bo zamenjala dotrajan objekt ob priljubljeni Kantini ob reki Muri v Srednji Bistrici. Ob priljubljenem zbirališču Prekmurcev in Prlekov ter drugih obiskovalcev, bo občina vzpostavila spremljevalno infrastrukturo s tablami, ki bodo služile za razlago obiskovalcem o naravnih vrednotah na tem območju.

Izvajalec del je domače podjetje TKG Trim d.o.o. iz bližnje Dolnje Bistrice, ki je bilo najugodnejše v postopku izvedbe javnega naročila. Vrednost projekta, ki bo omogočil druženje in zabave mnogih obiskovalcev, na levem bregu reke Mure, tik ob mostu, ki čez Muro povezuje Prekmurje in Prlekijo, ter občini Črenšovci in Razkrižje, za občino Črenšovci znaša okoli 55.000 evrov. Od tega Občina iz naslova projekta prejme nekaj čez 38.000 evrov, preostanek pa bo zagotovila iz lastnega proračuna. Sicer pa, celotna vrednost operacije na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 znaša okoli 90.000 evrov, znesek sofinanciranja operacije pa znaša približno 67.000 evrov.