Ostalo

FOTO: Dopoldne uradno odprli novo atrakcijo, Zipline Vinarium

Današnji dopoldan so v Lendavskih goricah slovesno odprli novo turistično atrakcijo na našem območju, Zipline Vinarium. Odprtja, ki se je odvilo pod razglednim stolpom VInarium v Dolgovaških goricah se je udeležilo kakih 350 ljudi, prvi štirje, ki so se spustili po jeklenici, pa so bili župan Občine Lendava Janez Magyar, slovenski smučarski skakalec Cene Prevc, ter naj športnika občine Lendava Nika Bedič ter Kristijan Horvat.
Največ jeklenic je v Sloveniji postavljenih v goratem predelu, spust po jekleni vrvi v Lendavskih goricah pa je prvi v vzhodnem delu države. Z adrenalinskim spuščanjem po jeklenici Občina Lendava lokacijo razglednega stolpa v Lendavskih goricah nadgrajuje s ponudbo, pisano na kožo mlajšim in predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij. S tem želi povečati zanimanje za razgledni stolp, ki ga je od odprtja pred nekaj več kot šestimi leti obiskalo približno pol milijona obiskovalcev.

Zipline Vinarium, nova pridobitev na področju mehkega adrenalinskega turizma, je primerna za vsakogar. Omenjena atrakcija predstavlja novost v slovenskem prostoru, saj sta z izhodiščne točke v neposredni bližini Piramide v Lendavskih goricah in do končne točke v bližini razglednega stolpa speljani dve vzporedni jeklenici, kar omogoča sočasen spust dveh oseb. Nekaj več kot 500 metrov dolgi jeklenici na najhitrejši točki omogočata spuščanje med 50 in 60 kilometri na uro.

Že sicer pa se je odprtje pričelo s kulturnim programom tik pod razglednim stolpom Vinarium. Uvodoma je slovensko, evropsko in madžarsko himno zapela Tjaša Šimonka, sledila sta govora župana Magyarja in predsednika Turistične zveze Lendava vabi Janeza Somija, program pa sta vodila radijca Andrej Mernik in Sandor Kovács. Otvoritveni spust so opravili župan Občine Lendava Janez Magyar, slovenski smučarski skakalec Cene Prevc ter naj športnika občine Lendava Nika Bedič ter Kristijan Horvat.