Ostalo

Kaj bodo imeli od tega? Neznanci poškodovali nogometno igrišče v Mostju

Po tem, ko so nogometaši na zasluženem počitku, nogometna igrišča pa bolj ali manj samevajo, neprijetna zgodba prihaja iz Mostja, natančneje, iz tamkajšnjega nogometnega igrišča. Objestneži so se z zaenkrat neznanim vozilom podali na nogometne igrišče in tamkajšnjim nogometašem povzročili za dva tisočaka škode.
Po vzoru vandalizma v Šentjurju, ko so 25. novembra neznanci povsem uničili pomožno nogometno igrišče in tamkajšnjemu nogometnemu društvu povzročili za 4 tisočake škode, policisti so nepridiprave izsledili že čez dva dni, se je podobna zgodba pripetila tudi v Mostju. Z neznanim, najbrž motornim vozilom so se neznanci nad nogometno igrišče spravili pred nekaj dnevi in nogometnemu društvu, po njihovi nestrokovni oceni, povzročili za slaba dva tisočaka škode.

“Tvoje dejanje ni prizadelo ali na kakršen koli način vzelo volje za delovanje”

“Ker je brezpredmetno debatirati in navajati dejstva o tem, koliko truda, znanja, prostovoljnega in prostega časa se vlaga v športno infrastrukturo, še posebej pri nas, malih klubih v nižjih ligah, da sleherni vložek predstavlja izziv pridobiti sredstva in predstavlja ne malo organizacije, nas tvoje dejanje ni prizadelo ali na kakršen koli način vzelo volje za delovanje,” so se v Mostju obrnili na nepridiprava ali nepridiprave preko spletnega socialnega omrežja Facebook, v upanju, da jih bo njihovo dejanje morda pripeljalo do pomoči pri sanaciji.

Je uničevanje športnih površin postala zabava?

“Žalosti nas dejstvo, da najverjetneje uničuješ družinski avtomobil, za katerega nekdo (starši) trdo in pošteno delajo. Nekoč boš odrasel, tako ali drugače in nekoč boš mogoče imel otroke, ki ti s podobnimi dejanji najverjetneje ne bodo v ponos. Res je veliko odvisno od vzgoje, vendar pri minimum 18. letih verjamemo, da se lahko razsodno odločamo, če je uničevanje javnih površin za šport smiselno in tako ‘zabavno’,” nagovarjajo neznanca v nadaljevanju svojega pisanja na društveni Facebook strani.

Objestneža vabijo na pomoč

Po njihovi nestrokovni oceni je na nogometnem igrišču nastalo za slaba dva tisočaka škode, kar pa bo društvo le stežka “pripraskalo,” saj je ljubiteljem nižjeligaškega nogometa znano, kakšno je finančno stanje povprečnega občinskoligaša. “Po praznikih sledi sanacija in raztros apnenčeve moke. Če imaš voljo in čas, ti izpolnimo željo, da se lahko nekajkrat odpelješ po igrišču z zato primernim prevoznim sredstvom oz. strojem,” so zaključili.