Ostalo

Jutri se tudi na območju Občine Lendava začenja akcija Dnevi cepljenja

Ministrstvo za zdravje v sodelovanju z NIJZ in lokalnimi skupnostmi pred decembrskimi prazniki organizirajo akcijo Dneve cepljenja pod geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo v novo leto. V času od 19. do 23. decembra bo tako glavno cepilno mesto za naše območje Zdravstveni dom Lendava, kjer bo cepljenje potekalo do večera, čez celoten dan, potekalo pa tudi v štirih krajevnih skupnostih po občini Lendava.
“Pandemija covida-19 nam je v veliki meri odvzela vse tisto, kar nam je najljubše – toplino rok, prijazen nasmeh, hiter objem ter brezskrbna druženja z družino in prijatelji. V prazničnih dneh se je toliko težje odreči stiku in dotiku. Tega se zavedamo tudi zdravstveni delavci. Tudi mi pogrešamo stisk rok, dotik bližnjega in praznična druženja. Delamo vse, kar je v naši strokovni in človeški moči, da obvladamo epidemijo in oskrbimo vse, ki nas potrebujejo. Prosimo vas, da se odločite za cepljenje proti covidu-19 s prvim, drugim ali tretjim odmerkom. Cepljenje je varno in učinkovito.

S cepljenjem boste zaščitili sebe pred tveganjem za težji potek okužbe in hkrati boste zaščitili tudi svojo okolico, predvsem tiste, ki so vam blizu. S temi mislimi in željami vas vabimo na slovenske dneve cepljenja, ki bodo potekali v občinah v Sloveniji od 19. do 23. decembra 2021. Naj bodo dnevi cepljenja dnevi odločitve za prvi, drugi ali tretji odmerek cepljenja. Prepričani smo, da nas samo zadostna precepljenost lahko vrne v čim bolj normalno življenje. Cepljenje naj med nami ne ustvarja novih razlik, ampak naj nas poveže v prizadevanju za skupno dobro. Prebivalke in prebivalci Slovenije smo ničkolikokrat že pokazali, da je solidarnost, še posebej ko gre za zdravje, naša največja vrednota,” sta v skupni izjavi za javnost zapisala Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Janez Poklukar, minister za zdravje.