Ostalo

FOTO: Dobrodelna igriva zgodba v lendavskem parku

Minuli četrtek je v Lendavi v mestnem parku potekala dobrodelna prireditev, program projekta Igriva zgodba in koncert lendavske glasbene skupine Rooftops. Dogodek je pripravilo društvo Kaleido iz Lendave (društvo za razvoj Kreativnosti in potencialov), udeležilo pa se ga je okrog 40 otrok.
Program se je tega dne začel z dramskimi igrami pod vodstvom dramske pedagoginje Ive Nemec, nadaljeval pa z likovno delavnico, kjer je okoli 40 otrok od 16. do 19. ure ustvarjalo svoja likovna dela. Za ta likovni kotiček so skrbele Apollonia Požgai Zupanič, Vanesa Vargazon in Mojca Petrič. “Poleg likovnega kotička se je del parka spremenil v pravo ustvarjalno delavnico, kjer so otroci in starši lahko ustvarjali majhne umetnine iz posušenih zelišč, rož in recikliranih materialov, za katere so skrbele Katja Dunaj, Larisa Komloš, Lara Lazar in Mojca Jereb,” so sporočili iz društva Kaleido.

“Četrtkov popoldan je park dobil pridih ustvarjalnosti in otroci so imeli možnost sodelovati v delavnicah, ki spodbujajo ustvarjalnost in socializacijo, tako otrok kot tudi staršev. Izjemno smo veseli, da smo s tem dogodkom zbrali humanitarna sredstva, ki jih bomo namenili družini, ki je v nedavni poplavi utrpela veliko škodo,” so še zapisali pri društvu.

V parku, na odejah, je med drugim nastala prava bralna oaza, v kateri je mrgolelo slikanic, prisotni otroci pa so se prav tam tudi najštevilčnejše zadrževali. Družbo so jim delali starši, skupaj pa so tako listali in prebirali knjige, ki so jih tam našli. “Dogajanje je popestril pravi lendavski glasbeni biser, skupina Rooftops, ki se je udeležila dobrodelne akcije in izvedla koncert, ki je park Rožo spremenil v pravo oazo umetnosti, v kateri so uživale vse generacije. Člani glasbene skupine so lendavčani Vanja Novak, Tomi Gyöfi, Mitja Bensa in Damir Soldat,” so zaključili pri društvu Kaleido.

Ob društvu Kaleido so pri organizaciji sodelovali še ZKD, JSKD in javno podjetje Eko-Park Lendava. Medgeneracijske delavnice so del projekta Igriva zgodba, ki ga finančno podpirajo RSNOP in Sklad za razvoj NVO ter Občina Lendava.