Ostalo

Nafta 1903 danes proti Novomeščanom. Današnja tekma odloča o samem vrhu

Današnji popoldan se bo v novem mestu odvila borba za prestol. Novomeščani zasedajo prvo mesto, Lendavčani z enakim številom točk drugo. Borba trenutno dveh najkakovostnejših ekip lige bo vsekakor derbi kroga, ki pa bo pokazal in hkrati odločil marsikaj. Se bodo Lendavčani iz Novega mesta vrnili s tremi točkami?
Zadnji avgustovski konec tedna je postregel s tekmami četrtega kroga 2. SNL. Krka je uspešno serijo nadaljevala tudi v obračunu z Dravo, Lendavčani so dobro napolnili gol Beltinčanov v prekmurskem derbiju pod lendavskimi goricami. Lendavčani so se v sredo v prvem krogu pokala pomerili še proti Šenčurju, kjer so domače porazili s kar 0:7. Današnji popoldan sledi srečanje dveh kakovostnih ekip, tekma pa bo odločala o marsičem, predvsem o tem, kdo bo zasedel prvo mesto prvenstvene lestvice.

Krko na domačem Portovalu čaka vsekakor zahteven nasprotnik, v dolenjsko prestolnico prihajajo Lendavčani, ki pa so precej bolj prepričljivi na domači zelenici, na kateri še niso oddali točke. Dejstvo je, da bodo Novomeščani nekoliko bolj spočiti, saj za razliko od Lendavčanov, niso imeli pokalne preizkušnje. Obe ekipi bosta nastopili v popolnih postavah, saj kaznovanih ni. In kako kaže statistika? Ta je na strani Lendavčanov. Nafta 1903 ima tako doma kakor tudi na Portovalu zabeleženo po eno zmago več, izmed petih tekem sta ekipi dvakrat remizirali.

Srečanje bo na sporedu ob 16.00 uri, glavni sodnik na srečanju pa bo Marko Podgoršek.