Ostalo

Janez Somi predvčerajšnjim Izvršnemu odboru Turistične zveze Lendava vabi podal odstopno izjavo

Po tem, ko je Turistična zveza Lendava vabi 17.6.2023 praznovala svojo deseto obletnico, je natanko čez mesec dni, torej predvčerajšnjim 17.7.2023 Janez Somi, predsednik, Izvršnemu odboru zveze podal svojo odstopno izjavo. Skupščina zveze bo izvedena prihajajoči torek.
Na skupščini, ki so jo pri Turistični zvezi Lendava vabi izvedli 26. aprila lani so člani, teh je 13, znova podelili dveletni predsedniški mandat Janezu Somiju. Protikandidata takrat ni imel, za izvolitev pa se je predlagal sam. Kljub temu da je že marca 2019, ko je nazadnje prevzel predsedniško mesto, napovedal, da je to njegov zadnji mandat, je 17.7.2023 slednji Izvršnemu odboru zveze podal svojo odstopno izjavo. Skupščina zveze bo izvedena prihajajoči torek.

“Da bom šel, sem ožji skupini ljudi sporočil že pred časom. V ponedeljek je Izvršni odbor zveze opravil sestanek, na katerem sem tudi uradno najavil svoj odstop. Omenjeno zvezo sem vodil skorajda devet let in kot veste, smo opravili veliko dela, še posebej kar se tiče razglednega stolpa Vinarium. Že nekajkrat sem izpostavil, da smo zgodb o začeli z mlado in neizkušeno ekipo, lahko se pa se pohvalim še, da smo od odprtja razglednega stolpa do pandemije covida-19 imeli med 95.000 in 100.000 prodanih kart letno, obiskovalcev je seveda bilo več.

Opažam, da se v tem pokovidnem času celotna zgodba vnovič oživlja in v začetku si nisem predstavljal, da bom lahko tako dolgo predsednik te zveze. Prišel je čas, ko je potrebno pod celotno zadevo potegniti črto in zadevo prepustiti novi generaciji. Sam sicer ne vem, kdo bi bil moj naslednik, tudi favorita nimam, saj želim celotno zadevo prepustiti skupščini, ki se bo odvila prihodnji teden,” je za naš spletni medij včeraj dejal Janez Somi. Slednjemu se je za dosedanje delo v sejni sobi Občine Lendava zahvalil tudi župan Občine Lendava, Janez Magyar.