Ostalo

Izredno denarno socialno pomoč lahko zaprosite tudi za potrebe odprave posledic neurja!

S strani Centra za socialno delo Pomurje javnost obveščajo, da je možno uveljavljati izredno denarno socialno pomoč tudi za odpravo posledic po neurju.
Minuli četrtek zgodaj zjutraj so se nad državo razbesnela neurja. Močan veter je podiral drevesa, ponekod je padala tudi toča. Odkrilo in poškodovalo je ogromno objektov, nekatere kleti so bile zalite. Ponekod so zaradi posledic neurja bile zaprte lokalne in državne ceste, več tisoč gospodinjstev pa je ostalo brez elektrike. Najmočnejši sunki vetra so presegli 100 kilometrov na uro. Center za socialno delo Pomurje obvešča, da lahko izredno denarno socialno pomoč zaprosite tudi za potrebe odprave posledic neurja!

“Tokrat je neurje prizadejalo škodo tudi našim krajem. Znano je, da so poškodovani številni domovi in da bo sanacija škode povezana z visokimi stroški. Tudi Center za socialno delo Pomurje se želi vključiti z različnimi oblikami pomoči za posameznike in družine in na ta način razbremeniti stisko ljudi, ki jim je v minulih dneh nastala zaradi gmotne škode in posledic neurja.

Na Centru za socialno delo Pomurje se lahko uveljavlja tudi pravica do izredne denarne socialne pomoči za stroške, ki so nastali zaradi naravne nesreče, kamor uvrščamo tudi neurje, ki smo mu bili priča v četrtek zjutraj, kadar posameznik oziroma družina teh stroškov ne more pokriti z lastnim dohodkom. V vlogi mora vlagatelj natančno navesti, za kakšen namen potrebuje pomoč in opredeliti višino sredstev, ki jih potrebuje. Upravičenec do izredne denarne socialne pomoči je dolžan prejeto pomoč porabiti za namen, za katerega mu je bila dodeljena. Obstoječi krivdni razlog se pri uveljavljanju pravice do izredne denarne socialne pomoči zaradi elementarnih nesreč, izključi.

Na Centru za socialno delo Pomurje smo posameznikom in družinam na voljo za več informacij. Pomagali jim bomo tudi pri uveljavljanju pravice do izredne denarne socialne pomoči in jih seznanili z možnostjo svetovalnih pomoči,” so sporočili.

Karitas: Zbiranje pomoči za gospodinjstva prizadeta v neurjih

Sodelavci Karitas bodo v prihodnjih dneh na najbolj prizadetih območjih stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi. Slovenska karitas je že pred dnevi namenila prvih 20.000 EUR za prvo pomoč družinam, ki jih je prizadelo neurje.

Vse, ki bi želeli pomagati prosi, da svoj dar za prizadete družine nakažejo na:
Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POMOČ NEURJE
Sklic: 00 624

Svoj prispevek lahko prispevate tudi z SMS sporočilom in prispevate 5 EUR ali in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.