Ostalo

Izposoja koles: Na območju Pomurja že več kot dvajset postajališč

Izposoja koles postaja med Pomurci vedno bolj priljubljena. Trenutno najdemo že več kot dvajset postajališč po vsem Pomurju. Po prihajajoči zimi se bo rekreacija v naravi prav prilegla. Za ta namen si lahko izposodite navadno ali električno kolo, ki jih po novem najdete v Turnišču, Beltincih in Veliki Polani.
Kolesarjenje s temi kolesi je prav prijetno, kot si lahko pogledate v sledečem posnetku:

Kolesa so del sistema Soboški biciklin oziroma Pomurje bike, izposoja pa je možna preko spletne strani Soboški biciklin ali preko aplikacije mobiln.si. Možnost izposoje in vrnitve koles se vam tako ponuja na 21 mestih v Prekmurju in Prlekiji, pri čemer si lahko kolo izposodite za pet evrov na dan ali za 15 evrov, kar vam omogoča uporabo koles v obdobju enega leta.

Kako lahko to storite, si poglejte v spodnjem posnetku:

Kolesa so idealna tudi za turiste, ki za odkrivanje lepot naše pokrajine radi uporabijo kolo, tako kot simpatičen par v spodnjem posnetku:

Projekt sodelovanja Kolesarska veriga na podeželju je delno sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja.

Oglasno sporočilo