Ostalo

Hrvaška zločinca sta se spravila na nedolžnega Slovenca

Minulo soboto, prvo v letošnjem avgustu, so hrvaški policisti iz Policijske postaje Mursko Središče, na desnem bregu reke Mure pri Petišovcih, med drugim obravnavali tudi roparski napad na slovenskega državljana, vmes pa sta slovenskega državljana tudi pretepla in mu povzročila telesne poškodbe.

Kot nam je povedal glasnogovornik (tiskovni predstavnik) Policijske uprave Medžimurske v Čakovcu, Radovan Gačal, se je zgodilo v soboto, 6. avgusta okoli 19. ure na cesti v naselju Hlapičina, ko sta neznana storilca prestregla slovenskega državljana, ki je ob sebi potiskal kolo. Slovenskemu državljanu, po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih, gre za 51-letnega Š.T. iz Gornjega Lakoša v občini Lendava, je eden izmed napadalcev strgal torbico, ko jo ji imel obešeno na rami, v njej pa so bili samo ključi. Potem, ko je pregledal vsebino torbice s katero ni bil zadovoljen, je slednjo odvrgel.

“Oškodovanec, slovenski državljan, za katerega ne vemo, ali ima zemljišče na naši strani meje, ali pa je bil na obisku, je po neljubem dogodku nadaljeval pot proti naselju Marof, kjer pa ga je napadalec spet prehitel in ga fizično napadel. Objel ga je okrog pasu ter podrl na tla, potem pa mu je iz hlačnega žepa vzel denarnico iz katere je pobral denar, ki se je nahajal v denarnici. Šlo je za kakšnih 200 kun (slabih 30 evrov op.p.). Pri tem je slovenski državljan, rojen leta 1965 bil lažje telesno poškodovan in je bil odpeljal v županijsko bolnišnico v Čakovcu, kjer ni ostal dolgo, saj so ga po določenem opazovanju poslali domov,” nam je povedal Radovan Gačal, tiskovni predstavnik medžimurskih policistov, ki mimogrede odlično sodelujejo s kolegi iz Pomurja, še zlasti pa sosednji policijski postaji na reki Muri, iz Murskega Središča in Petišovcev.

Dodal je tudi, da so kriminalisti in policisti, po končani preiskavi celotnega dogodka ugotovili, da sta zločinskega dejanja, drzne, roparske tatvine ter povzročitve lahke telesne poškodbe osumljena 19 in 32-letna državljana hrvaške s širšega območja Murskega Središča. Že v nedeljo, 7.8. so 19-letnika, s kazensko ovadbo, izročili pritvorskemu nadzorniku Policijske uprave Medžimurske, drugega osumljenca, ki mu očitajo pomoč pri hudih kaznivih dejanjih, pa bodo po redni poti ovadili Županijskemu tožilstvu v Čakovcu.