Sveže

Hotižani pomurski prvaki, predsednik Györköš: “Gre za največji uspeh kluba v zgodovini”

V pomurski nogometni ligi je krog pred koncem že znan prvak. To je postala ekipa iz Hotize, ki ima pred drugouvrščenimi Odranci pet točk naskoka. Prihajajoče nedeljsko srečanje na Hotizi, ki bo hkrati tudi zadnje v aktualni sezoni bo tako zgolj formalnost, saj spremembe na najvišjem mestu prvenstvene lestvice več ni mogoče spremeniti.




S tekmami 21. kroga se je minuli vikend nadaljevala priljubljena pomurska nogometna liga. Hotižani so tako minulo soboto gostovali v Gančanih, kjer si je srečanje ob lepem in sončnem vremenu ogledalo kar 300 ljubiteljev nogometa, ogromno tudi gostujočih navijačev iz Hotize. A kako ne bi, ko pa so gosti prikazali odličen nogomet, za kar so bili po zadnjem sodniškem žvižgu nagrajeni z zgodovinskim uspehom, dobljenim prvenstvom in tako dodatnih razlogov za slavje, ki ga bodo zaključili prihajajočo nedeljo na zadnjem (domačem) srečanju, ni bilo potrebnih.

“Gre za največji uspeh kluba v zgodovini,” nam je uvodoma dejal predsednik nogometnega kluba Hotiza, Dejan Györköš. “Bili smo že prvaki v medobčinski nogometni ligi, a tako visokega uspeha še ni bilo. Povem lahko, da se fantje v slačilnici razumejo odlično in prepričan sem, da je že samo to več kot odlična pot do uspeha. Fantje so kot družina, razumejo se tudi na igrišču, trudijo se in uspeh je tukaj,” je še dejal Györköš, ki predsedniški stolček zaseda že sedmo leto, nogomet na Hotizi pa tako ali drugače spremlja že desetletja.

Sogovornik poudarja, da je najpomembnejša složnost ter sproščenost. “Fantje so se vsak petek po treningu na igrišču družili, kaj spekli in se tudi pogovorili. Pogovarjali pa smo se tudi, če smo naleteli na kakršne koli težave. Vedeti je potrebno, da je v takšni ekipi ogromno karakterjev. Težave smo, če so se pojavile, reševali sproti in vse to je bil del sprostitve, saj nogomet ni le trening, delo in potenje, je tudi druženje.” Ekipa, ki je nizala dobre rezultate čez celotno sezono, je sestavljena iz štirih madžarskih igralcev, preostalo pa so fantje od doma in okolice.

Hotiza v 3. državni ligi ne bo tekmovala

Na naše vprašanje, ali bomo lahko fante iz Hotize spremljali v višjem razredu tekmovanja, je Györköš odgovoril negativno. “Mnenja sem, da bi to za nas bil prevelik zalogaj -tako finančni kakor tudi organizacijski, poudariti pa je potrebno, da žal nimamo dovolj mlajših selekcij. Pri mladih seveda sodelujemo z nogometnim društvom iz Velike Polane, a kljub temu, ne bi šlo. Pogoje za igranje v pomurski nogometni ligi torej imamo in tukaj bomo, kot kaže, tudi ostali. Pred nami je zadnje srečanje, gre za formalnost, zmaga pa je že tako ali tako naša,” je zaključil Dejan Györköš. Prve priprave na novo sezono bodo fantje opravili 15. julija.