Ostalo

FOTO: Remi v Mostju

Minuli nedeljski sončni popoldan se je na domačem nogometnem igrišču ekipa Mostja pomerila proti gostom iz Nedelice. Ekipi sta se razšli z remijem in sicer z rezultatom 2:2, po koncu srečanja pa so se domači poslovili od kapetana ekipe, Franca Bombeka, ki bo nogomet odslej spremljal iz tribune.
Nedeljski sončni popoldan je v Mostju bil rezerviran za nogomet, k tamkajšnjemu nogometnemu igrišču pa je privabil kakih 90 ljubiteljev nogometa. Mostjani so se tako pomerili proti zadnjeuvrščeni ekipi lige, z Nedelico in remizirali. V prvem polčasu so sicer prisotni videli en zadetek, preostali trije pa so padli v drugem delu srečanja. Ekipi sta sicer v splošnem prikazali borbeni nogomet, nekoliko boljši nasprotnik pa so tokrat bili domači.

Domači so se veselili že kar hitro po prvem sodniškem žvižgu in sicer v 2. minuti. Roko Čurin je bil tisti, ki je izkoristil nepazljivost gostov in tako žogo kar hitro poslal za hrbet Dominika Horvata. Po slednjem sta ekipi prikazali dobro mero borbenosti, a tako eni kakor drugi kaj konkretnejšega niso uspeli doseči. Poudariti gre edino nekaj lepih poizkusov domačih, a jih je vidno tepla predvsem nenatančnost.

V drugem polčasu so tako eni kakor drugi dosegli bistveno več. Tako eni kakor tudi drugi so se razigrali že na samem začetku prvega dela, ko je v 48. minuti bil najprej uspešen Bela Tadej in tako vodstvo domačih zvišal na 2:0, a je že v naslednjem protinapadu, to je bilo minuto kasneje, bil uspešen Tadej Prša in zatresel mrežo domačih. Slednji je tako vodstvo domačih znižal na 2:1, domači pa so od tega trenutka naprej postali nekoliko nepazljivi.

Za končni rezultat srečanja ni bilo potrebno čakati dolgo, le kakih šest minut. V 55. minuti je za 2:2, kar je bil tudi končni rezultat srečanja, zadel Danijel Petek. Čez dobrih petnajst minut se je glavni sodnik Robert Berki znašel v precej nelagodnem položaju, ko je ob poizkusu predložka spregledal igro z roko gostujočega igralca in domače prikrajšal za strel iz bele pike, ki bi verjetno spremenil tok srečanja. Po koncu srečanja so se domači igralci poslovili od od kapetana ekipe, Franca Bombeka, ki bo nogomet odslej spremljal iz tribune.

Mostje – Nedelica 2:2 (1:0)

Gledalcev: 90, sodniki: Glavni sodnik: Berki Robert, 1. pomočnik: Koren Jožef, 2. pomočnik: Kovač Anton. Delegat: Hozjan Avgust
Strelci: Mostje: Roko Čurin 1:0 (2′), Tadej Bela 2:0 (48′). Nedelica: Tadej Prša 2:1 (49′), Danijel Petek 2:2 (55′)