Ostalo

FOTO: Zmaga Hotize na domačem terenu na krilih Rolanda Polareczkega

V 5. krogu Pomurske nogometne lige se je na gostovanju na Hotizi mudila ekipa iz Radencev, Radenska Slatina. Gosti domačim niso bili kos, domov so se namreč odpravili poraženi, med tem, ko so domači slavili premoč s tremi zadetki, katere je prispeval steber ekipe iz Hotize, Madžar Roland Polareczki.
Včerajšnja nedelja, ki je že v dopoldanskem času postregla s sončnimi žarki, je bila kot nalašč za trgatve, ki so bile v polnem teku, pa tudi za nogomet. Ljubitelji medobčinskega nogometa žal niso prišli na svoj račun, saj je organizator zaradi razmočenih igrišč vsa srečanja prestavil, prav tako je bilo odpovedanih nekaj srečanj Pomurske nogometne lige, so pa ljubitelji okroglega usnja na svoj račun prišli na Hotizi. Domače je tam pričakala ekipa iz Radencev, ki spada med slabše ekipa v ligi, kar se je pokazalo tudi čez tekmo.

Hotižani so prikazali bistveno boljšo tekmo kot gosti, prikazali pa so tudi bolj čvrst nogomet kot običajno, saj imajo ti venomer kar nekaj težav pri realizaciji svojih sicer velikokrat dobro začrtanih napadov. Zmago Hotižanov je spremljalo kakih 110 gledalcev, ki so prvi zadetek videli v 30. minuti in sicer ko je glavni sodnik Darjan Kovačič zaradi prekrška v kazenskem prostoru dosodil strel iz bele pike. Uspešno ga je seveda izvedel Madžar Roland Polareczki, ki se ni ustavil in v nadaljevanju nanizal še dva zadetka. 

Do drugega zadetka ni minilo veliko, natančneje dobrih sedem minut, ko je Polareczki vnovič zatresel mrežo gostov ter rezultat popravil na 2:0. Po tem, ko so gledalci že mislili, da v prvem polčasu zadetkov več ne bodo videli, je kot strela z jasnega po odlični podaji tudi v tretjo vnovič zadel Polareczki in s tem dosegel rezultat prvega polčasa, pa tudi celotnega srečanja, saj Hotižani v drugem polčasu več niso dosegli zadetka. Zakaj so v drugem polčasu stopili na zavoro ni povsem jasno, a nekako igra tako dobro, kot v prvem polčasu, ni več stekla.

Hotiza – Radenska Slatina 3:0 (3:0)

Gledalcev: 110, sodniki: Kovačič Darjan (Grosuplje), Gerič Nino (Murska Sobota), Topolnik Gorazd (Ljutomer). Delegat: Kotnjek Jožef (Velika Polana).
Strelci: Hotiza: Roland Polareczki (30. min -11m, 37. min, 44. min.)