Sveže

FOTO: Zaključek športnih iger Športne zveze Lendava

Pri restavraciji Ribiški dom v Lendavi je Športna zveza Lendava včerajšnji popoldan pripravila zaključek športnih iger. Podelili so zahvale in medalje ter dogodek zaključili z bogračem.
“Če se ozremo 25 let nazaj, vidimo, da so se športne igre uveljavile in postale ena izmed množičnejših vsakoletnih športnih prireditev naše občine. Ob začetnih panogah so se čez čas razvile sedanje športne aktivnosti, nekatere so zamrle in stagnirale, večina panog pa se je obdržala vse do danes in tako sedaj ugotavljamo, da se sodelujoči udeležujejo različnih športnih tekmovanj v desetih panogah, ki nudijo udeležbo za vse starosti občanov, predvsem pa za tisti del populacije, ki se želi udejstvovati v športnih aktivnostih, se družiti in se dobro počutiti, kar je bil že prvi namen organizacije iger.

V letošnjem letu se je število sodelujočih nekoliko povečalo in po štetju prisotnosti smo sedaj blizu številke 300 občanov. Po panogah je bila prisotnost sledeča: Streljanje 18, pikado 45, bowling 28, pohodništvo 64, tenis 32, namizni tenis 15, ribolov 30, nogomet 30, balinanje 12 in kolesarjenje 25. Skupaj torej 299 udeležencev V upanju, da bo naša okolica še naprej podpirala tovrstne rekreativne dejavnosti si želimo še vrsto let organizirati takšne prireditve in pritegniti še večje število zadovoljnih udeležencev,” je dejal Velimir Horvatič, vodja tekmovanja.

rezult2022-2023