Sveže

FOTO: Cikel glasbenih dogodkov “Bánffy nights” včeraj z nastopom zasedbe The Mojo vstopil v peto leto

V okviru poletnih dogodkov “Bánffy nights,” je včerajšnji večer na terasi Zavoda za kulturo madžarske narodnosti nastopila zasedba The Mojo. Včerajšnji dogodek je bil sicer prvi v ciklu, letošnja izdaja pa je tako že peta.
Omenjena glasbena skupina je bila ustanovljena leta 2011 pod imenom Mojo Workings in jo sestavljajo Imre Honfi (kitara-vokal), János Horváth (kitara-vokal) in Tamás Szabó (harmonika-vokal). Skozi čas so delali na edinstveni zvočni podobi, ki združuje raznolikost bluesa, countryja, a tudi nešteto glasbenih trendov, ki se razlikujejo od tradicionalnih žanrov (Beat, Pop). Poleg akustičnega zvoka skupina da velik poudarek na vokalni izvedbi.

Na svojih koncertih uporabljajo tudi veliko redko uporabljenih inštrumentov, kot so: lok, ukulele, harmonika, bas in akordno harmoniko, stompbox. Ekipa se je
leta 2014 razširila z dvema novima odličnima glasbenikoma: Csaba Pengő (bas kitara, kontrabas) in István Mezőfi (bobni). Poleg lastnih pesmi predelujejo tudi redkeje slišane blues in country skladbe.

Od leta 2016 ustvarjajo ločeno produkcijo s Timom Lotharjem, evropsko znanim pevcem in kitaristom (DE), s katerim so leta 2020 izdali drugi skupni album z naslovom “Old Cinema Session.” Ekipa redno gostuje v tujini. Tako redno obiskuje med drugim Slovaško, Nemčijo, Dansko, Francijo, Srbijo in Francijo. Skupina se je novembra 2018 preimenovala v The Mojo! Nazadnje, septembra 2020, so izdali svoj album: MOJO.