Sveže

FOTO: Za otroke pripravili interaktivni sprehod po Gledališki in koncertni dvorani Lendava

Knjižnica – Kulturni center Lendava je v Gledališki in koncertni dvorani ta teden izvajala interaktivni sprehod “Gledališke skrivnosti” – “Színházi tikok” za prvo triado Dvojezične osnovne šole 1 Lendava. Tekom delavnic so učenci spoznavali osnove gledališkega bontona, se sprehodili po skritih hodnikih lendavskega gledališča, spoznali nekatere poklice v gledališču ter ustvarjalno sodelovali v gledaliških dejavnostih.
Tako se je srečanje z mentoricama pričelo že pred zgradbo, kjer so najprej slišali, kako ravnamo pravilno, nato pa se sami preizkusili v samostojnem odlaganju plašča v garderobi in dvigu gledaliških vstopnic, čemur je sledilo tudi samostojno iskanje svojega sedeža v gledališki dvorani. V interaktivni predstavi so bili prikazani prizori primerov gledališkega bontona.

Ko so učenci osvojili le tega, so se podali na raziskovalno pot, ki jih je povedla “od glave do peta” gledališča, od prostorov tehnikov, preko garderob do samega odra. Na svoji raziskovalni poti pa so naleteli tudi na nekaj presenečenj, namigov, ki jih je pustil gledališki vesoljec, ki sicer skrbi za dobro počutje in varnost občinstva in nastopajočih. Doživljajski sprehod se je uresničil s podporo sklada Bethlen Gábor. Cilj pedagoškega programa je sproščeno uvajanje in izkušenjsko usvajanje veščin obiskovalca in gledališkega ustvarjalca.

Tekst: Eva Nađ