Ostalo

FOTO: Včeraj se je v Dolgi vasi pričel 6. poletni tabor

V romskem naselju v Dolgi vasi, ob tamkajšnjem večnamenskem centru, se je včerajšnji dopoldan pričel 6. poletni tabor. Ta se bo odvijal vse do petka, otroci, tudi tisti ki niso romske narodnosti, pa lahko tako kakovostneje preživijo del poletnih počitnic.
V romskem naselju v Dolgi vasi ob tamkajšnjem večnamenskem prostoru, ki je nastal v sklopu projekta VNRC Dolinsko, se odvija že šesti zaporedni poletni tabor, ki je sicer namenjen vsem otrokom, a se ga zaradi bližine objekta udeležujejo predvsem otroci iz romskega naselja, v manjšem številu pa tudi otroci, ki niso romske narodnosti.

Pred otroki pa je seveda še ves teden aktivnosti, ki se bodo zaključile v petek. Dejavnosti v taboru se odvijajo med 8.00 in 14.00 uro, poskrbljeno pa je tudi za hrano. Otroci si tako čas krajšajo s športnimi igrami ter različnimi delavnicami, obiskali jih bodo dijaki iz Madžarske, ukvarjajo se tudi z različnimi kulturnimi dejavnostmi, …

Organizatorji so, kot so dejali zadovoljni s številom otrok, ki se udeležujejo tabora, a priznavajo, da bi jih kakšen udeleženec ali dva več še bolj razveselila. Tabora se tako udeležuje skupno 17 otrok. V petih dneh ustvarjanja bodo tako otroci imeli obilo priložnosti spoznati se med seboj, organizatorji pa seveda vsak dan otroke tudi povprašajo, česa si želijo in njihove želje ter zanimive predloge tudi upoštevajo.

So pa delavnice tudi namenjene lažjemu vključevanju v lokalno skupnost, otroci pa zelo hitro uvidijo, da je med njimi pravzaprav zelo malo razlik. Medse organizatorji seveda vabijo tudi tiste, ki bi jim želeli pri aktivnostih pomagati.

FOTO: Nataša Horvat