Ostalo

Ljutomer: Policista preprečila samomor – skok osebe pod vlak

Policista PP Ljutomer Silvo Kelenc in Sašo Potisk sta se minulo soboto srečala s primerom, ki jima bo zagotovo dolgo ostal v spominu. Tega dne sta namreč rešila življenje občanu, ta je sicer bil slabega psihičnega stanja, ki se je nameraval vreči pod vlak, pri čemer bi ob življenje bil tudi policist.
Res je sicer, da mnogi državljani, zlasti tisti, ki jim policisti pišejo kakšne sankcije za prekrškov ali kaznivih dejanj nimajo lepega mnenja o možeh v modrem, a je dejstvo, da policisti niso samo represivni aparat, temveč veliko naredijo tudi za preventivo, pogosto pa pomagajo reševati življenja ljudi.

“Policista PP Ljutomer sta se takoj zapeljala na železniško postajo v Ljutomer in na koncu perona res opazila moškega. Zaradi njegovega trenutnega psihičnega stanja sta na kraj poklicala še nujno medicinsko pomoč. V tem času je iz smeri Ormoža po tirih pripeljal tovorni vlak. Občan se je s silo telesa zagnal v smeri železniške proge. Policista sta ga s hitrim in samoiniciativnim posredovanjem in sicer tako, da je prvi policist zadržal osebo s silo telesa, drugi policist pa je oba takrat pravočasno potegnil na peron ter s tem preprečil, da nista padla pod vlak,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Policista PP Ljutomer Silvo Kelenc in Sašo Potisk sta tako s pravočasnim prihodom na kraj dogodka in s požrtvovalnim dejanjem, kjer sta  izpostavila tudi svoje življenje občanu rešila življenje.