Ostalo

FOTO: V Lendavskih Goricah se je minulo soboto odvila gorsko-kolesarska dirka Lendava “micro” enduro

Ekipa MTB Lendava je minulo soboto, vzporedno z 8. obletnico stolpa Vinarium ter prireditvijo Lendavska trgatev, v sklopu Festivala Vinarium, pripravila “micro” enduro tekmovanje v Lendavskih Goricah in sicer v neposredni bližini vaškega doma. Vreme je bilo kot nalašč za takšno prireditev, dogodek pa je privabil tudi kar nekaj gledalcev.
Minulo soboto se je že drugič v času Lendavske trgatve odvila gorskokolesarska dirka Lendava “micro” enduro. Dirka je bila organizirana s strani Športnega in turističnega društva MTB Lendava in je potekala na progi Piramida, ki je del “trail” parka Železna zavesa Lendava ter se nahaja v gozdu neposredno za vaškim domom v Lendavskih Goricah. Na progi, dolgi približno 430 m, se je pomerilo 61 gorskih kolesarjev v devetih kategorijah. Vsi so opravili tri spuste, kvalifikacijskega (razvrstitvenega) in dva finalna, katerih skupni čas je določil končni vrstni red.

Na dirki je odločala spretnost ter pogum, odločale so sekunde, včasih še manj. Lendava je pokazala, de je Pomurje pripravljeno na podobne dirke. V kategoriji poganjalcev je navdušil Tim Gašpar (MTB Đungla Selo) in osvojil prvo mesto pred Oskarjem in Filipom Borovšakom (KSŠD Sv. Jurij).V kategoriji U7 je zmagal Maks Tit (ŠKD Super Pontencial), medtem ko sta se Maks Hebar (MTB Lendava) in Eva Skotnik (ŠKTD Apače Mlinarji) uvrstila na drugo in tretje mesto. Pri mladih talentih v kategoriji U9 je Lija Leber (KSŠD Sv. Jurij) osvojila prvo mesto ter si utrdila svoj položaj vodilne v pokalu. Drugo mesto je osvojil Lavro Osredečki,  tretje pa Žan Makari (MTB Đungla Selo). Kategorija U11 je bila polna energije, pri čemer je Jaka Kline (DGK Pohorje – Spank Team) osvojil prvo mesto, Matic Skotnik (ŠKTD Apače Mlinarji) je zasedel drugo mesto, medtem ko je tretje mesto pripadlo Theu Matušu (KSŠD Sv. Jurij). 

V kategoriji U13 je dominiral Jaka Korošec (KK Bula), sledil mu je Anel Bek Žuvela (ŠKTD Apače), ki je zasedel drugo mesto, medtem ko je tretje mesto osvojil Zaš Vukan (ŠKTD Apače). V kategoriji U15 je zmaga ostala doma, saj je prvo mesto zasedel domačin Borut Jereb Sankovič (MTB Lendava), sledil mu je prav tako domačin Mark Kocuvan Kovačič (MTB Lendava), na tretje mesto pa se je uvrstil Rene Gabor (KK Bula).

Nino Petric (KSŠD Sv. Jurij) je zmagal v kategoriji U17, medtem ko je drugo mesto pripadlo Adamu Somiju (MTB Lendava), ki pa je postavil absolutno najhitrejši čas dneva, vendar ga je zmage stala majhna napaka v drugi vožnji. Med tekmovalkami v kategoriji Elite se je Lara Lazar (MTB Lendava) izkazala na domačem terenu in osvojila prvo mesto, medtem ko sta Katja Filipič in Anita Vukan (ŠKTD Apače) zasedli drugo in tretje mesto. V najštevilčnejši kategoriji Elite moški je ponovno zmagal Aleš Gomboc (KSŠD Sveti Jurij), na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Luka Ploj in Sašo Tomović (KSŠD Sveti Jurij).

Dogajanje med in po dirki se je odvijalo na terasi in parkirišču vaškega doma v Lendavskih Goricah, kjer so bile s strani župana občine Lendava Janeza Magyarja podeljene medalje najhitrejšim.