Sveže

FOTO: V Lendavski sinagogi včeraj razglasili gazelo podravsko-pomurske regije

Družba Dnevnik je v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico, Koroško gospodarsko zbornico in Štajersko gospodarsko zbornico včerajšnji pozni popoldan v Lendavi pripravila prvi regijski dogodek v ciklu šestih srečanj 23. generacije projekta Gazela. Priznanje podravsko-pomurska gazela 2023 je prejelo podjetje Centernorma.
Projekt Gazela, ki poteka pod okriljem časopisne družbe Dnevnik in na oder postavlja najboljša najhitreje rastoča slovenska podjetja, letos vstopa v triindvajseto leto. Na šestih regijskih srečanjih bodo vsakokrat razglasili najboljše hitrorastoče regijsko podjetje – regijsko gazelo, na zaključni prireditvi pa zlato, srebrno in bronasto gazelo leta. Gazele predstavljajo zgled in so močan motivator v podjetništvu, ki sporoča, da je uspeh posledica velike mere inovativnosti, razvojne naravnanosti, družbene odgovornosti ter hkrati drznosti in prodornosti.

Centernorma je gazela podravsko-pomurske regije 2023

Priznanje je na dogodku prevzel Janko Kovač, eden od direktorjev podjetja Centernorma. Drugi dve nominirani podjetji za regionalno priznanje sta bili podjetje NTR inženiring, ki ga vodi direktor Primož Mahorič, ter podjetje Robotehnika, katerega direktor je Andrej Orovič. Metodološka komisija je v obrazložitvi izbora prejemnika priznanja gazela podravsko-pomurske regije 2023 zapisala, da dinamično rastoče, trajnostno naravnane gazele Centernorma konkurenca velike Kitajske ne skrbi. Prekaša jih v odnosu do lesa, naravne surovine, trajnosti. Slovenska gazela je gibčnejša, bolje zadovolji potrebe in pričakovanja kupcev.

Vrednost na zaposlenega: 77.640 evrov

Podjetje je preizkušeno v preobrazbi in ga zahtevne tržne razmere le še krepijo. V letih od 2017 do 2022 so prihodke iz prodaje več kot podvojili, s 3,14 na več kot 7 milijonov evrov. 35-članska ekipa je v letu 2022 ustvarila zavidljivo dodano vrednost kar 77.640  zaposlenega. Plače v Centernormi za 40 % presegajo povprečno plačo v dejavnosti. Družbo Centernorma z odlično bonitetno oceno A1 ++ je metodološka komisija izbrala za gazelo podravsko-pomurske regije 2023.