Ostalo

FOTO: V Judo klubu Lendava so otrokom jesenske počitnice popestrili z judo taborom

V mali telovadnici Dvojezične osnovne šole I Lendava se te dni odvija judo tabor, ki ga organizira Judo klub Lendava. Na taboru se sicer otroci ne srečujejo zgolj z judom, temveč denimo tudi s pohodništvom, obiskom policijske postaje v Lendavi, stolpa Vinarium, …
Judo klub Lendava je letošnje jesenske počitnice otrokom, ki jih ta borilna veščina zanima, pripravil judo tabor, ki se v teh dneh odvija v mali telovadnici Dvojezične osnovne šole I Lendava. Otrokom tako želijo skozi šport približati zdrav način življenja in morda za omenjeno znano borilno veščino navdušiti še kakšnega otroka več. Aktivnosti na taboru so raznovrstne in zasnovane tako, da se otroci na osnovi športa in gibanja vedno kaj novega naučijo, predvsem pa, da sodelujejo z ostalimi udeleženci, katerih pa letos ni malo.

“Na letošnjem počitniškem judo taboru je udeleženih 52 otrok, za katere skrbi 5 animatorjev. Judo tabor poteka tri dni, torej od srede pa do vključno petka. V sredo je bilo na sporedu spoznavanje osnov juda, padanje, osnovne tehnike metov, igre, sprehod po mestu Lendava ter ogled policijske postaje Lendava. Včerajšnji četrtek se nam je pridružil Samo Masleša, doktor kineziologije, strokovnjak, ki skrbi za trening in pripravljenost različnih slovenskih reprezentanc. Po kosilu smo se udeležili plavanja v hotelskem kopališču v Lendavi, današnji petek pa je na sporedu pohod do razglednega stolpa Vinarium, ogled stolpa ter vrnitev do šole. Po kosilu bodo sledile športne aktivnosti,” nam je dejal Robert Gabor, predsednik Judo kluba Lendava.

Omenjenega počitniškega tabora se udeležujejo tako člani kot tudi nečlani kluba, cilj pa je med drugim za tovrstni šport navdušiti še več mladih ter otrokom popestriti jesenske počitniške dni.