Ostalo

FOTO: Remi v Veliki Polani

Minulo nedeljo sta se v 14. krogu tretje državne lige vzhod na nogometnem igrišču v Veliki Polani udarili ekipi domačih in gosti iz Hotize. Derbi se je tokrat končal brez zmagovalca, saj sta ekipi dosegli remi.
Zadnja srečanja jesenskega dela tretje državne lige vzhod so bila odigrana minulo soboto in nedeljo. Najbolj bučno je seveda bilo v Veliki Polani, kjer sta se v zadnjem krogu na lokalnem derbiju pomerili ekipi Velike Polane in Hotize. Srečanje ni prineslo zmagovalca, saj sta se ekipi razšli z delitvijo točk. Tretjeligaši bodo znova zaigrali 17. in 18. marca, ko se prične spomladanski del.

Na zanimivem srečanju v Veliki Polani, ki si ga je ogledalo kakšnih 450 gledalcev, je bilo moč videti marsikaj. Ko je že kazalo, da se bo prvi polčas derbija najbrž končal brez zadetka, je vse prisotne presenetil Samo Žalik in mrežo Hotižanov zatresel v 39. minuti. Kljub trudu, ekipi v prvem polčasu več nista bili produktivni, domači pa so se tako v slačilnico odpravili z zadetkom prednosti.

Drugi zadetek je padel v 69. minuti. Takrat je za izenačenje in predvsem za veselje gostov poskrbel Sašo Recek, za višanje rezultata domačih pa je v 78. minuti bil odgovoren Rok Vori. V 84. minuti je glavni sodnik na srečanju, Samo Veselič iz Maribora, domačemu igralcu Goranu Žižku zaradi brezobzirne igre pokazal rdeči karton. Ta se je nejevoljen moral predčasno podati v slačilnico.

Od tega trenutka naprej so domači igrali z igralcem manj, kar se je vidno poznalo tudi na igri. Pritiski gostov na domačo obrambo so bili agresivni. Ti so se stopnjevali vse do zadnje minute sodniškega dodatka, natančneje do 93. minute, ko so gosti dosegli pravo malo senzacijo in v praktično zadnjih sekundah izenačili na 2:2. Zadetek za remi je dosegel Boštjan Zelko.

Polana je po lepi seriji zmag najprej točke izgubila proti Beltincem v 13. krogu, tokrat pa je vknjižila zgolj točko proti Hotizi. To se seveda pozna tudi na prvenstveni lestvici. Odranci so Polano tokrat porinili na drugo mesto, saj imajo dve točki več. Na srečanju je bilo poleg rdečega (ki smo ga že omenili), podeljenih še osem rumenih kartonov.

Polana – Hotiza 2:2 (1:0)

1:0, Samo Žalik 39.
1:1, Sašo Recek 69.
2:1, Rok Vori 78.
2:2, Boštjan Zelko 93.

Ostali rezultati 14. kroga:

Odranci – Radenska Slatina – 3:2 (1:0)
Čarda Martjanci – Tromejnik G-Sukič – 0:3 (0:2)
Avto Rajh Ljutomer – Rakičan – 3:1 (1:0)
Črenšovci – Turnišče – 0:0 (0:0)
ŠNK Radgona – Lušt Beltinci – 1:3 (1:1)