Sveže

FOTO: Odprtje športno-rekreacijskega parka

Včerajšnji popoldan se je odvilo odprtje športno-rekreacijskega parka pri Dvojezični srednji šoli Lendava. Za športno vzdušje so poskrbela domača športna društva in njihovi člani, ki so se pomerili v tenisu, odbojki in nogometu na mivki. Vsake pol ure je bil organiziran prikaz uporabe fitnesa na prostem, najpogumnejši obiskovalci pa so lahko preizkusili nov pumptrack poligon. Otvoritvene slovesnosti so se udeležili tudi vrhunski športniki Športne enote Slovenske vojske.
V začetku meseca marca letos se je, z ograditvijo gradbišča, pričela gradnja športno rekreacijskega parka pri Dvojezični srednji šoli Lendava. V sklopu investicij v posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin je bilo na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport izbranih 48 projektov, so že septembra lani sporočili iz vlade Republike Slovenije in med omenjenimi 48 projekti se je znašel tudi projekt Športno rekreacijskega parka pri Dvojezični srednji šoli Lendava.

Projekt, ki je bil uresničen med objektom Dvojezične srednje šole in novim parkiriščem, obsega štiri igrišča za odbojko na mivki, dve igrišči za tenis, fitnes na prostem, ureditev poti z razsvetljavo, urbano opremo (piknik prostor), kontejner s sanitarijami in slačilnico, oblikovani pa so bili tudi zemeljski nasipi za “pumptrack.” Projekt je sicer bil uvrščen tudi v predloge Programa športa v občini Lendava vse od leta 2019 naprej. Občina Lendava se je med drugim prijavila na razpis za postavitev igrišča odbojke na mivki in bila delno uspešna, saj je od prijavljenih 50 tisočakov prejela 13.000 evrov.