Sveže

Dijak Dvojezične srednje šole v Lendavi skupini razkazoval domnevno orožje

Saj ni res, pa je. Neznani moški, izkazalo se se je, da gre za dijaka te šole je, kot so pravkar sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, skupini pred Dvojezično srednjo šolo v Lendavi razkazoval domnevno orožje, za katero se je izkazalo, da je imitacija.
“Policisti Policijske postaje Lendava so bili dne 9.11.2022 obveščeni, da je neznani moški pred Srednjo šolo v Lendavi skupini moških razkazoval avtomatsko puško. Policisti so moškega izsledili in v postopku zbiranja obvestil ugotovili, da je dijak Srednje šole posedoval imitacijo puške, neznane znamke, ki mu je bila proti potrdilu zasežena.

V vozilu je bila najdena tudi starejša avstrijska policijska kapa – šapka, medtem, ko drugih delov policijske uniforme ni bilo. Policisti z zbiranjem obvestil in dokazov nadaljujejo. V primeru storitve prekrška bodo zoper kršitelja na pristojno okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

Policisti opozarjamo vse kupce imitacij orožja naj le-tega uporabljajo na primernih krajih (zasebna posest), priporočamo tudi strelišča, ne pa v javnosti. Kdor na javnem kraju nosi, razkazuje ali uporablja dekorativno orožje, imitacije orožja, ki so po videzu podobni orožju in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti, se kaznuje z globo po 11. členu Zakona o javnem redu in miru. Globa za takšen prekršek znaša 208 evrov.

Tovrstne puške ali pištole se namreč zlahka zamenja za prave, še zlasti če jih nekdo nosi ali razkazuje na javnih krajih,” so sporočili iz Policije.