Sveže

FOTO: Nižjeligaši vnovič na zelenicah; slavili Cariniki ter Mostjani, izenačeno v Kobilju ter brez zadetkov na Kapci

Tudi nižjeligaši so včerajšnjo nedeljo vnovič stopili na nogometne zelenice. Odigrali so namreč 12. krog Medobčinske nogometne lige in tako vstopili v nadaljevanje prvenstva. Ljubitelji nogometa so si tako lahko ogledali štiri srečanja in sicer v Pince Marofu, v Mostju, na Kobilju in na Kapci.
Na včerajšnjo sprva vetrovno, v popoldanskem času pa tudi deževno nedeljo so se nižjeligaši vnovič podali na nogometne zelenice in se pomerili v 12. krogu medobčinskega nogometnega prvenstva. Ljubitelji nogometa so zmagam bili priča v Pince Marofu ter v Mostju, izenačeno so se nogometaši razšli na Kobilju, brez zadetkov pa se je srečanje zaključilo na Kapci.

V Pince Marofu se je domača ekipa pomerila proti veteranom Nafte. Tam je že v 9. minuti bil uspešen Josip Somi in sicer je glavni sodnik Damjan Borovič po prekršku dosodil najstrožjo kazen, ki pa je bila uspešno izvedena. Nesrečnik včerajšnjega obračuna je v 20. minuti postal Simon Farič, ki je premagal svojega vratarja in tako izenačil za goste, štiri minute pred koncem srečanja pa je končni rezultat in hkrati zmagoviti zadetek dosegel Darko Kranjc. Že sicer pa je srečanje bilo napeto vse od prve minute. Končni rezultat: 2:1.

Sledilo je srečanje v Kobilju, kamor so se tokrat odpravili Čentibčani. Prvi so na omenjenem srečanju zadetek dosegli gosti. V 7. minuti je domačo mrežo zatresel Gabriel Vid Lebar, v 29. minuti pa je iz dosojene enajstmetrovke poizkušal in bil uspešen domači igralec, Jože Dravec. Omenjena zadetka sta bila tudi edina na omenjenem srečanju, ki je torej bilo odločeno že v prvem delu. V drugem delu sta poizkušali obe ekipi, a neuspešno. V 77. minuti je rdeči karton prejel Tadej Genc. Končni rezultat: 1:1.

Ob 15.00 uri so s prvim letošnjim prvenstvenim srečanjem pričeli tudi v Mostju. Slednji so se pred okrog 100 glavo množico lotili Nedelice in bili uspešni. Uspešen je na srečanju bil predvsem drugi del, saj so ljubitelji nogometa v prvem delu tam videli zgolj en zadetek. Gostujočo mrežo je kot prvi in edini v tem delu zatresel Marko Meszelics, pa še to v 42. minuti iz dosojene enajstmetrovke. Tadej Bela je rezultat v 57. minuti povišal na 2:0, svojega vratarja pa je v 62. minuti premagal Benjamin Jaklin in gostom tako “častil” zadetek. Ti so podarjeno možnost izenačenja uspešno izkoristili v 87. minuti, uspešen je bil Andrej Graj, a se domači niso pustili in Simon Tot je v 88. minuti bil tisti, ki je rezultat povišal na 3:2. Ko so že vsi bili prepričani, da je srečanje s tem zadetkom zagotovo zaključeno, je kot strela iz jasnega v 92. minuti vnovič sprožil Marko Meszelics in tako dosegel končni rezultat srečanja. Končni rezultat: 4:2.

Ekipa Panonija Malibu GA-KA pa se je tokrat pomerila z dolgovaško Olimpijo. Kakih 160 gledalcev zadetkov na omenjenem srečanju ni videlo, pa čeprav je srečanje večkrat skorajda ponudilo vsaj zadetek, tako na eni, kakor tudi na drugi strani. So pa v 80. minuti gledalci videli izključitev in sicer rdeči karton je glavni sodnik Jožef Koren namenil Danijelu Petku. Številčna premoč gostov torej ni bila faktor, ki bi omogočil vsaj zadetek. Fantje obeh klubov so se tako bili primorani v slačilnico vrniti z zgolj točko. Končni rezultat: 0:0.

Utrinki s srečanja Graničar – Veterani Nafte: