Ostalo

FOTO: Nafta 1903 na pripravljalnem srečanju v Mostju ugnala Beltince

Lendavska Nafta 1903 je minulo soboto zgodaj popoldan na nogometnem igrišču v Mostju, ki je mimogrede bilo zelo dobro pripravljeno, na prijateljskem pripravljalnem srečanju ugnala ekipo iz Beltincev, ki prav tako nastopa v 2. slovenski nogometni ligi. Sobotno pripravljalno srečanje je bilo za modro-belo ekipo že sedmo zapored.
Lendavčani in Beltinčani so se minulo soboto v Mostju pomerili ob 13.00 uri. Srečanje se je odvilo v sončnem, a zaradi vetra v hladnem vremenu, nekoliko boljšo igro pa so tokrat prikazali Lendavčani. Pri domačih sta manjkala kapetan moštva Novinić in Florjanc, po sanirani težki poškodbi pa je ponovno zaigral standardni obrambni igralec, Bolla. Strateg Lendavčanov, Boer, je na omenjenem srečanju dal več priložnosti igralcem, ki so doslej na prijateljskih pripravljalnih srečanjih igrali manj, oba trenerja pa sta sicer opravila kar nekaj menjav.

Obe moštvi sta v 90 minutah srečanja prikazali dobro in dinamično igro, a so nekoliko boljši izkupiček od tekme odnesli Lendavčani, prav tako pa je potrebno pohvaliti tudi fizično pripravljenost obeh ekip. Na srečanju sicer posebnosti ni bilo, igra je potekala med obema kazenskima prostoroma in kar se tiče posesti žoge sta ekipi imeli približno enak rezultat.

Prvi nevarni strel na vrata gostov smo prisotni lahko videli šele v 30. minuti, ko je Drk sprožil proti vratom gostov z leve strani. Vratar gostujočih je žogo uspešno ukrotil. Domači so ponovno zapretili pet minut pozneje, a je žoga zletela preko prečnika. V 39. in 45. minuti beležimo priložnosti gostov, a so bili napadalci pred vrati Cotmana nekoliko nenatančni.

V nadaljevanju je v 53. minuti trener domačih, Boer, zamenjal vse igralce. Igralci “prve” postave so zaigrali bistveno učinkoviteje in v razmaku petih minut dosegli dva zadetka, ter odločili srečanje v svojo korist. Vodstvo za domače je dosegel Szabo iz protinapada v 63. minuti, ko je vratar gostov po strelu Vinka žogo kratko odbil do Szaboja, ki jo je nato pospravil v mrežo za vodstvo domačih z 1:0. Le pet minut zatem je bil izid že 2:0 v korist gostiteljev. Obrambni igralci znotraj kazenskega prostora so podrli visokega napadalca domačih, Haljeto, nakar je sodnik Borovič dosodil nesporno enajstmetrovko. Slednjo je uspešno realiziral Vinko, ki je hkrati postavil tudi končni izid srečanja.

Nafta 1903 – Beltinci 2:0 (0:0)

Strelci: Bence Szabo (63.) in Vedran Vinko (68 – 11 m)
Nafta 1903: Cotman, Zana, Magdič, Drk, Burai, Fekete, Turk, D. Nemeth, Kumer, Stare, Partlič. Igrali so še: Galoši, Haljeta, Vinko, Szabo, Korošec, E. Nemeth, Stare, Bolla, Čuček-Bezjak.


FOTO: Boštjan Rous