Sveže

FOTO: Modro-beli včeraj opravili prvi trening v letošnjem letu

Lendavska Nafta 1903 je včerajšnji dopoldan v precej hladnem vremenu opravila prvi trening v letošnjem letu. Ta je bil še toliko bolj pomemben, saj je ekipo prvič vodil novi trener Gábor Boér in njegov pomočnik Zsolt Makra. Trening se je odvil na igrišču z umetno travo ob Dvojezični srednji šoli Lendava.
Skupno 23 igralcev je včerajšnji dopoldan od 11.30 ure dalje opravljalo prvi trening v letošnjem letu ob vodstvu novega trenerja Gáborja Boéra in njegovega pomočnika Zsolta Makre. Igralci so se sicer v prostorih nogometnega kluba zbrali dobro uro in pol prej, saj so najprej opravili sestanek in se po slednjem najprej odpravili v slačilnico ter za tem na igrišče z umetno travo. Z omenjenim včerajšnjim treningom so se torej tudi uradno pričele priprave na spomladanski del sezone drugoligaškega prvenstva, ki se z 19. krogom prične 19. marca. Datumi prijateljskih pripravljalnih srečanja sicer še niso znani.

Zsolt Makra

Glavnemu trenerju bo pri delu pomagal 39-letni Madžar, Zsolt Makra. Makra je kot igralec igral v 1. madžarski nogometni ligi pri ekipah Vasas, REAC, ETO FC Győr in Békéscsaba, v letih 2007-2008 pa je igral za ekipo Primorja Ajdovščine. Kot trener si je izkušnje nabiral v štabu Gáborja Boéra, kot pomočnik trenerja v Győru, Békéscsabi, Zalaegerszegu in Budafoku.