Sveže

FOTO: Hotiza: Platinasta poroka zakoncev Lebar

Pri zakoncema Lebar na Hotizi je minuli četrtek bilo še posebej slovesno. Kristina in Martin Lebar sta namreč obeležila platinasto poroko, 70 let skupnega življenja. Tekom svojega zakona so se zakoncema rodili štirje otroci, ki sta jima jesen življenja polepšala z osmimi vnuki in sedmimi pravnuki.
Obletnice poroke so tako kot rojstni dnevi, dogodki, ki jih na koledarju običajno ne spregledamo. Med redke zakonske pare, ki so dočakali 70. obletnico poroke, sta se vpisala tudi zakonca Kristina in Martin Lebar iz Hotize. V zakonu so se jima rodili štirje otroci, ki so jima zrela leta polepšali z osmimi vnuki ter kar sedmimi pravnuki. Njunemu praznovanju se je tako minuli četrtek med drugim pridružil tudi podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Lendava Ivan Koncut. V znamenju pozornosti jima je poklonil šopek rož in priložnostno darilo ter jima zaželel vse dobro. Obisku se je pridružil tudi predsednik krajevne skupnosti Hotiza, Igor Köveš.

Martin se je rodil 1933 leta, Kristina (rojena Vuk) pa leta 1936. Poročila sta se leta 1952 v Ribnici pri Kočevju, kjer je bil Martin kratek čas zaposlen, nato pa sta se vrnila domov. Martin je bil kmetijski strojnik, Kristina pa je bila vseskozi gospodinja, ki je skrbela za dom in otroke ter pomagala pri vseh kmečkih opravilih. Doma sta se ukvarjala z živinorejo in poljedelstvom. Gospod Lebar še zdaj opravlja dela v vinogradu in v domačem sadovnjaku. Da bi jima zdravje dobro služilo, pa jima želimo v uredništvu spletnega medija Lendavainfo.com.

FOTO: Tomaž Galič