Sveže

FOTO: Nafta 1903 jesenski del prvenstva zaključila z zmago

Zadnji novembrski konec tedna bo postregel z zaključkom jesenskega dela 2. SNL. Osemnajsti krog prvenstva sta tako včerajšnji popoldan odprla Aluminij, ki je gostil Rogaško in lendavska Nafta 1903, ki je pod lendavskimi griči gostila ekipo iz Krškega. Srečanje v Lendavi se je zaključilo v prid modro-belih.
Včerajšnji petek so se pred maloštevilno publiko Lendavčani poslovili od nogometnih zelenic, saj so odigrali zadnje srečanje v jesenskem delu prvenstva in ga zaključili na petem mestu prvenstvene tabele, kar pa ni najbolj po godu ljubiteljem nogometa v Lendavi. Po zaslugi dobrega vstopa v sezono so v precej boljšem položaju bili Lendavčani, ki pa v drugi polovici jesenskega dela prvenstva niso blesteli. Modro-beli se v letošnji sezoni žal ne morejo pohvaliti niti z uspešnimi rezultati na domačem igrišču, ki so bili v minulih letih zaščitni znak Nafte 1903.

Ekipa stratega Gaborja Boera je, če vštejemo včerajšnjo zmago, dobila zgolj tri od devetih domačih preizkušenj, običajno pa je lendavski Športni par bil zelo težko premagljiva ali pa skorajda nepremagljiva trdnjava. Še slabše je pri nasprotni ekipi, ki se bo najbrž primorana boriti za obstanek, saj se zeleni na lestvici nahajajo zgolj pred Grosupeljčani in Dobljani. Včerajšnje srečanje lendavski strateg Boer žal ni mogel računati na Dominika Drka, med tem, ko je gostujoča ekipa nastopila v popolni postavi.

Lendavska Nafta 1903 je sicer včeraj slavila po preobratu, saj so Krčani po zaslugi Josipa Marinića povedli v 21. minuti tekme, gostitelji pa so se izenačenja veselili v 37. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Vid Goričar. Stjepan Igrec je v 54. minuti Nafto 1903 popeljal v prednost, a so Posavci le dve minuti kasneje poravnali izid, Agostona Kissa je namreč še drugič premagal Josip Marinić. Da so točke vseeno ostale pod lendavskimi griči, sta v zadnji tretjini tekme poskrbela Stjepan Oštrek, ki je v 69. minuti izkoristil najstrožjo kazen in Stjepan Igrec, ki je v sodniškem dodatku še drugič meril v polno.

Nafta 1903 – Krško 4:2 (1:1)

Gledalcev 100, sodniki: Gergič Nejc (glavni sodnik), Flajšman Jernej (1. pomoč), Šprah Robert (2. pomoč). Delegat: Norčič Sašo.
Strelci: Nafta 1903: Stjepan Igrec (54. 93.), Stjepan Oštrek -11m (69.). Krško: Josip Marinić (21. 56.), Vid Goričar (AG) (37.),