Ostalo

FOTO: Danes se v Centru za družine Perec zaključuje zimski tabor za otroke

V Centru za družine Perec, ki se nahaja v Mohorjevi ulici in ki deluje pod okriljem Ljudske univerze Lendava, danes zaključujejo zimski tabor. Vsebine Centra za družine Perec prispevajo k lažjemu usklajevanju poklicnega, družinskega in zasebnega življenja, krepitvi enakih možnosti žensk in moških ter nudijo informacije in znanja za kakovostno življenje posameznic in posameznikov oziroma družin.
V tem tednu, ko osnovnošolci in dijaki uživajo na zimskih počitnicah, so v Centru za družine Perec, ki se nahaja v Ulici heroja Mohorja, organizirali zimski tabor. Z omenjenimi delavnicami sodelujočim otrokom popestrijo počitnice, pomagajo pa so tudi staršem, ki v dopoldanskem času potrebujejo varstvo otrok. Aktivnosti v času počitnic izvajajo med 8.00 in 14.00 uro, starost udeležencev pa ni posebej omejena. Zimski tabor se sicer z današnjim dnem zaključuje, otroci pa se prihodnji teden vračajo v šolske klopi.

Udeleženi otroci so se torej zbrali vsak dan ob osmi uri in se v ponedeljek, ko je potekal prvi dan zimskega tabora, spoznali preko svojih najljubših pravljic in knjig. Sledila je krepitev domišljije otrok preko zgodbic, ki so jih nadaljevali sami ali pa v skupinah. Prav tako so morali glavne like in njihove domove narisati ali pa jih zgraditi iz Lego kock. “Na ta način smo dobili številne izglede glavnih junakov in tudi različne razplete njihovih zgodb. Seveda pa brez najljubše igre “morilcev” ne gre, zato si je bilo treba vzeti čas tudi za to,” so zapisali.

Drugi dan zimskega tabora v Perecu so preživeli v knjižnici v Lendavi. Mlajši otroci so poslušali pravljico in nato ustvarjali, medtem, ko so starejši otroci spoznavali programsko opremo COBISS in spoznali, kako se iščejo knjige po različnih kategorijah. Pred kosilom so obiskali še park, kjer so otroci porabili velik delež preostale energije. Po kosilu so otroci tekmovali v kvizu poznavanja pravljic. “Ugotovili smo, da otroci poznajo veliko pravljic, veliko pa je še neznanih,” so dodali.

Tretji dan tabora, to je bilo v sredo, so se odpravili v gledališče. Otroci so najprej spoznali različne naloge, ki jih zaposleni tam opravljajo in se tudi sami preizkusili v njih. Nato pa so otroci postali še igralci in poskrbeli za super improvizacije. “Za konec smo spet izkoristili lepo vreme.” Včerajšnji, predzadnji dan, so udeleženci sami izdelali svoje lutke, napisali scenarij in zaigrali svoje predstave. Od napetih tekem, živalskega vrta, prijateljstva, pa vse do Pepelke in komedij. Domišljija otrok je poskrbela za kar 7 predstav.

Današnji zadnji dan bodo mentorji otrokom pripravili domači kino. Vsaki dan ob 12.30 uri so imeli kosilo, ob 14.00 uri pa bo sledil še zadnji odhod domov.

FOTO: Center za družine Perec