Ostalo

ZTR: Romeu Vargi potekel mandat, vršilec dolžnosti direktorja je Rok Petje

Romeu Vargi je včeraj potekel mandat direktorja na lendavskem Zavodu za turizem in razvoj, ki ga je vodil od leta 2016, ko se je ta preoblikoval iz Zavoda svet mladih Lendava. Vršilec dolžnosti direktorja je postal Rok Petje. Na to mesto ga je “postavil” svet zavoda.
Po tem, ko Občinski svet Občine Lendava na svoji 12. redni seji, ki je bila na sporedu minuli četrtek ni podprl Jožefa Horvatha, ki mu je svet zavoda podal pozitivno mnenje h kandidaturi, prav tako pa je dobil podporo na Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je Zavod za turizem in razvoj ostal brez direktorja, saj je Romeu Vargi potekel mandat. Občinski svet na tajnem glasovanju torej ni podprl kandidata, ki mu je pozitivno mnenje podal svet zavoda ter Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Kritičen do tega dejstva je predvsem predsednik sveta zavoda, Igor Kolenko: “Če svet zavoda predstavlja »strokovno telo«, potem je potrditev izbranega kandidata zgolj formalnost tako na KVIAZ-u, kot za občinski svet. Sicer se sprašujem, zakaj smo mi potrebni? Zakaj potem KVIAZ ali občinski svet ne izbere kandidata direktno? Zakaj občinski svet ni povabil kandidata na predstavitev, če so dvomili o njegovi strokovnosti oz. bolje rečeno ustreznosti?”

Na omenjeni razpis so se prijavili štirje kandidati, in sicer: Zdajšnji direktor Romeo Varga, član sveta zavoda Dušan Zver, Monika Bači in Jožef Horváth. Celoten postopek bo ponovljen, še prej pa bo Kolenko sklical svet zavoda in nanj povabil župana ter preveril, ali še uživajo zaupanje Občine. Ta med drugim poudari še, da je šlo za “nekoordiniran in neusklajen amaterski pristop, ki je pokazal, kako sodeluje in funkcionira najožje vodstvo Občine.”