Ostalo

FERI Maribor: Martina Tivadar iz Dolgovaških Goric prejela nagrado za izjemni prispevek študentov v letu 2022

Študenti Fakultete za elektrotehniko računalništvo in informatiko (FERI) Martina Tivadar (ITK), Sara Petecin (ITK), Ivor Canjuga (RIT) in Matko Zlatić (RIT) so s projektom “Trashure” na Dnevih slovenske informatike zasedli odlično drugo mesto. Martina Tivadar je s tem tako prejela nagrado za izjemni prispevek študentov v letu 2022.
Martina Tivadar, Sara Petecin, Ivor Canjuga in Matko Zlatić so delali na projektu “Trashure.” Njihov projekt vključuje idejo o istoimenski aplikaciji, ki bi omogočala slikanje in natančno ločevanje odpadkov ter prikaz najbližjih košev oziroma zbiralnih enot primernih za izbran odpadek. S pomočjo občin ter komunalnih podjetij bi aplikacija lahko prispevala k digitalizaciji desetletja: varno, zeleno in odporno, saj uporabnike spodbuja k obveščanju nujnih vzdrževalnih del, vzdrževanju zelenih površin ter ponovni uporabi izdelkov.

Martina Tivadar iz Dolgovaških Goric je stara 21 let in je študentka 3. letnika univerzitetnega programa informatika in tehnologije komuniciranja na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru. “Po dodiplomskem študiju nameravam nadaljevati na magistrskem študiju Informatika in podatkovne tehnologije. Letos septembra sem se udeležila poletne šole v Poznanu na Poljskem z naslovom ‘Big Data Security,’ kjer je bil poudarek na kibernetski varnosti. Sem tudi del ‘Hack kluba FERI,’ kjer se ukvarjamo z vdori različnih sistemov in se udeležujemo različnih tekmovanj. Eden izmed teh tekmovanj je bil ‘Cybernight,’ ki je potekal v začetku oktobra v Gospodarski zbornici Slovenije, kjer je potekalo tako imenovano ‘Capture the flag (CTF)’ tekmovanje. V sklopu dogodka smo reševali naloge iz področja hekanja, ter poskušali napadati in braniti naše sisteme (attack and defence). V sklopu študija sem s pomočjo štiričlanske ekipe razvila mobilno aplikacijo za Dravske elektrarne Maribor. Trenutno me najbolj zanima področje strojnega učenja in umetne inteligence,” je včeraj zapisala za naš spletni portal.