Ostalo

Energija plus donirala 2.000 EUR Splošni bolnišnici Murska Sobota

Podjetje Energija plus d.o.o. iz Maribora je včeraj še simbolično predalo donacijo v višini 2.000 EUR Splošni bolnišnici Murska Sobota. Sredstva so donirali sicer že konec lanskega leta, vendar so zaradi zaostrenih zdravstvenih razmer simbolično predajo čeka izvedli šele včeraj.
Po besedah direktorja bolnišnice prim. asist. Daniela Grabarja, dr. med., bodo donacijo namenili za nakup postelj na oddelku za neakutno bolnišnično obravnavo. Energija plus, ki je največji dobavitelj električne energije v severovzhodni Sloveniji, tako izpolnjuje svoje poslanstvo – prispevati k večji kakovosti življenja.

Pri Energiji plus s svojim delovanjem vsakodnevno izkazujejo družbeno odgovornost. Skozi vse leto podpirajo številne dogodke in projekte, kjer sodelujejo z različnimi organizacijami in podjetji. Tudi ob koncu lanskega leta so se odločili, da namesto poslovnih daril sredstva darujejo tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

Donacijo so poleg Splošne bolnišnice Murska Sobota namenili še dvema drugima bolnišnicama v SV Sloveniji: Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj in UKC Maribor. “V našem podjetju si prizadevamo za boljše povezovanje okoljskih, socialnih in ekonomskih vprašanj. Družbeno odgovornost imamo zapisano v našem poslanstvu z veliki črkami, zato že vrsto let pomagamo in podpiramo organizacijam v našem okolju.” je poudaril Bojan Horvat, direktor podjetja Energija plus d.o.o.

Donacijo je prevzel direktor bolnišnice, prim. asist. Daniel Grabar, dr. med. Ob prevzemu donacije se je v imenu Splošne bolnišnice Murska Sobota zahvalil podjetju Energija plus in poudaril: “V splošni bolnišnici Murska Sobota se Energiji plus za donacijo, ki jo bomo namenili za nakup postelj na Oddelku za neakutno bolnišnično obravnavo, iskreno zahvaljujemo. Tako bomo tem pacientom lahko omogočali še kakovostnejšo in strokovnejšo oskrbo.”