Ostalo

Danes se začenja lendavska pikado liga

Danes ob 18.00 uri se po gostilnah v Lendavi in okolici vnovič začenja lendavska pikado liga. Tudi v letošnji tekmovalni sezoni bo, kot v lanski, sodelovalo osem gostiln, ki se bodo potegovale za prvo mesto in za organizacijo finalnega turnirja.
Danes, od 18.00 ure naprej, bo v gostilnah znova moč slišati zvoke pikadov, saj se začenja lendavska pikado liga. V tekmovanju, ki bo letos imelo 14. krogov, bo sodelovalo skupno 72 igralcev in osem gostiln. Finalno srečanje bo odigrano po zadnjem krogu, ob koncu meseca februarja prihodnje leto. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige. Lanski zmagovalec je bila ekipa bara Matko iz Kapce. Ti so turnir dobili tudi predlani.

V igri vzdržljivosti, koncentracije, zbranosti in natančnosti pa bo, kot smo že omenili, letos med seboj tekmovalo osem gostinskih lokalov. To so: Bar Matko (Kapca), Kvatro Gal (Dolina), bar West (Pince), Mansarda (Lendava), Booom Bar (Gaberje), bar Lero (Petišovci), Kvatro Gal II (Dolina) in bar Retro (Lendava). Med igralci so letos tudi tri igralke: Klavdija Matko in Sendi Gal ki bosta igrali za bar West in Renata Horvat, ki bo igrala za ekipo Kvatro Gal II.

Večina igralcev je seveda amaterjev. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti. Nekateri so seveda v omenjeni igri bolj vešči, drugi spet nekoliko manj, a ravno to je čar lige, ki postane zanimiva že po nekaj odigranih krogih. Rezultate bo moč spremljati na našem spletnem portalu, pod zavihkom Pikado liga, za objavljanje rezultatov pa bo skrbel organizator.