Ostalo

Košarka: Lendavčanom tokrat točke vzeli še Sobočani

Drugi krog pomurske košarkarske lige prav tako ni prinesel zmage Lendavčanom. Po tem, ko so ti v prvem krogu precej izgubili proti Beltinčanom, so tokrat bili neuspešni še proti Sobočanom. V tretjem krogu bodo prvič zaigrali na domačem terenu proti Ljutomerčanom.
Lendavčani so v prvem krogu precej klavrno pričeli novo sezono v pomurski košarkarski ligi. Srečanje proti Beltinčanom so v gosteh izgubili, tokrat pa so se odpravili v Mursko Soboto, kjer so svoje moči merili z domačini. Srečanje se je odvijalo v dvorani tamkajšnje tretje osnovne šole. Na žalost jim tudi ta dan ni bil najbolj naklonjen, saj so se v Lendavo vrnili brez točk, omenimo pa še naj, da se jih je v Mursko Soboto odpravilo zgolj 8.

“Sobočanov se nas je ogrevalo 11, Lendavčanov je na drugi strani bilo 8, sodnika Kous in Glavnik sta prišla na parket v skladu s tekmovalnimi propozicijami in vse je bilo več ali manj pripravljeno za tekmo. Domači in gostujoči trener sta označila prvi peterici, sledil je pozdrav ekip… Sodnik Kous je izvedel začetni met in prva četrtina se je začela.”

Domača ekipa je srečanje začela agresivno, ter preko Barbariča, Ficka in Žigoja hitro prišla do dvomestne razlike v prvi četrtini. Predvsem z odlično obrambo so domači dobro zaustavljali lendavske ostrostrelce na eni strani, na drugi pa so zabili kar 5 trojk v prvi četrtini. Rezultat prve četrtine je bil 26:10.

V drugi četrtini je na parket stopila “druga” peterka in nadaljevala delo prve. Že res, da je nekaj časa Lendava držala korak, vendar so Sobočani brez težav svoje vodstvo na tekmi počasi povečevali. Že v prvem polčasu je pri domačih stopilo na parket vseh 11 igralcev. Pri Lendavčanih sta v tem času bila najboljša Novak R. in Hozjan, pri domačih v drugi četrtini ni izstopal noben, saj je vsakdo prispeval svoje.

Polčas 45:24

“Nekako se je videlo, da to ni bila prava Lendava in smo v drugem polčasu ves čas počasi višali vodstvo in brez težav pripeljali tekmo do konca.” Na koncu se je tekma zaključila s 49 točkami razlike, pri domačih se je vseh 11 igralcev vpisalo med strelce, ob tem pa je bilo moč videti nekaj lepih potez posameznikov. Sezono so torej Sobočani odprli z dvema suverenima zmagama, naslednji teden odhajajo k lanskoletnim prvakom v Beltince, Lendavčani pa na domačem terenu pričakujejo ekipo PŠK Ljutomer.