Ostalo

Danes bo pestro tudi na petišovskem ovalu: 40 let spidveja v Lendavi

Vsi ljubitelji vonja po izgorelem gorivu ste danes ob 18.30 uri vabljeni v Petišovce, natančneje v tamkajšnji športni park, kjer se bo v poznih popoldanskih urah odvila mednarodna pozivna dirka, finale državnega prvenstva posameznikov 2018. Ob tem bo obeleženih 40 let spidveja v Lendavi.
V Sloveniji se speedway odvija v okviru Avto Moto Zveze Slovenije oz. njenega športnega dela AMZS Šport. Vodi ga komisija za speedway, v kateri so predstavniki treh slovenskih klubov, ki aktivno (treningi, dirke) izvajajo speedway. Najstarejši še delujoč klub v Sloveniji je AMD Krško, ki je več let zapored gostil tudi eno izmed dirk Grand Prix serije. Najmlajši izmed trojice klubov je ST Lendava, ki je bil na prekmurski ravnici v Petišovcih prav tako priča že številnim pomembnim dirkam. Tretji slovenski speedway klub pa je klub, AMTK Ljubljana. Ponašajo se z več kot 55 letno tradicijo speedwaya, v zadnjih 25 letih pa tudi z izjemnimi dosežki, ki so jih utrdili na mestu najuspešnejšega speedway kluba v Sloveniji.

V Petišovcih bodo danes poleg vrhunske dirke obeležili 40 let spidveja. V tem primeru gre res za več kot odlično priložnost, da se spomnimo časov, ko se je petišovski stadion dobesedno šibil pod vsemi silnimi obiskovalci, ki so si želeli ogledati takrat najodmevnejše dirke. Samo spomnimo se, ko smo v vrstah za vstopnico za petišovski oval čakali tudi po pol ure in več in ko so bila za prodajo vstopnic odprta tri, če ne celo štiri prodajna mesta. Lendavski spidvej si vsekakor zasluži obisk, ki bi danes moral biti tak, kot nekoč.

Na prvih dveh dirkah v Krškem in v Ljubljani je zmagal Matej Žagar iz Ljubljane, ki je tudi tokrat velik favorit za prvo mesto in novi naslov državnega prvaka med posamezniki. V Petišovce prihaja tudi Jure Pavlic, ki se je v Petišovcih vedno, ko je tekmoval Matej Žagar, odlično uvrščal. Organizatorji so ob jubileju domačega društva v goste povabili spidvejiste iz sedmih držav. Trening za današnjo dirko bo v Petišovcih že ob 15.00 uri popoldne.