Sveže

FOTO: Kaj se je včeraj popoldan izlilo iz lendavske čistilne naprave?

Reka Ledava je tudi tokrat bila na udaru neznanih tekočin. Včeraj popoldan so namreč iz lendavske čistilne naprave v vodo izpustili neznano tekočo snov, ki je zaudarjala in je bila rdečkasto-rjave barve. Poleg policistov smo na terenu bili tudi mi in nekaj članov lendavske ribiške družine.
Kaj se je tokrat dogajalo na območju lendavske čistilne naprave ni povsem jasno, je pa jasno, da je v reko Ledavo bila izpuščena večja količina neznane rdečkasto-rjave snovi, kar je na noge najprej pognalo člane Ribiške družine Lendava, ti pa so o sumljivem dogodku obvestili tudi naše uredništvo. Že čez nekaj minut smo bili na prizorišču, v naselju Zatak v Čentibi in tudi pri iztoku iz lendavske čistilne naprave, o tem pa je nemudoma bila obveščena tudi policija, situacijo pa si je ogledal tudi kriminalist.

Voda je proti naselju Zatak bila vidno motna, obarvana in je tudi zaudarjala, vodni živež pa je le stežka prihajal do kisika, kar je bilo moč jasno videti. En izmed članov ribiške družine je zatrdil, da je na območju lendavske čistilne naprave opazil dva moška, katerih pa v naslednji uri več ni bilo. Vprašanja smo že poslali na lendavsko čistilno napravo in jih bomo objavili takoj, ko prejmemo odgovore.

Kot vemo, pa ta primer ni osamljen, saj je Ledava venomer na udaru tudi s strani Petrolovih lovilcev, ki svojega dela ne opravljajo ustrezno, ko pride do večjega naliva …