Ostalo

45 kilogramski som: Boris Jeneš iz Petišovcev pri spidveju postavil rekord jezera

Boris Jeneš, doma iz Petišovcev, se je pred dnevi, kot običajno, odpravil na ribolov na tamkajšnjo vsem dobro poznano gramozno jamo ob spidvej dirkališču, kjer ima tudi prostore petišovska temeljna enota Ribiške družine Lendava. Da bo tega dne postavil rekord jezera, se mu niti sanjalo ni, …
Boris Jeneš, doma iz Petišovcev pri Lendavi, je član temeljne ribiške enote Petišovci in je ribič že od malih nog, dolgih 40 let. Svoj prosti čas velikokrat namenja športnemu ribolovu, najraje na domačih vodah v Petišovcih ali na Bukovniškem jezeru, pa tudi v sosednjem Lentiju na Madžarskem, saj se, kot pravi, v naravi in ob vodi vedno počuti dobro. Prosti čas ob vodi z ribiško palico v roki mu dobro dene tudi v teh epidemioloških časih, ko je vsakdanji stres še dodatno povišan. Z ribiško opremo se na ribolov odpravi vsaj enkrat na teden, kdaj pa kdaj tudi večkrat. Boris največ svojega časa posveča ulovu krapov, doslej jih je namreč ujel že kar lepo število.

Sogovornik je povedal, da se je tistega dne odpravil na krapolov, z vabo popa posmica – jagoda. Njegov načrt je seveda bil uloviti krapa, a mu načrt ni najbolje uspeval, vsaj kar se ribolova v tej smeri tiče. Takrat je začutil sunek, palico zategnil in sledila je borba, ki je trajala dobrih 50 minut, na pomoč pa so mu priskočili celo drugi ribiči, ki so se v tistem trenutku nahajali v neposredni bližini. Popuščal ni som, prav tako ne Boris. Naposled je uvidel, da mu je, kot kaže, uspel rekordni ulov. Ko so ribo, soma, le potegnili na suho, dobrih besed in pohval ni zmanjkalo. Z ribo se je fotografiral ter jo kmalu za tem vrnil v njegovo vodo kraljestvo. Kot pravi, je to bil to doslej njegov največji ribiški uspeh.

Kot pravijo ribiči, ki upravljajo z gramoznico v Petišovcih, ulov soma predstavlja rekord gramoznice in to je sedaj dokazal ribič Boris Jeneš, ki se bo v petišovsko gramoznico zagotovo še večkrat vračal, kajti lahko se zgodi, da bo ujel še kakšnega velikega kapitalca.