Ostalo

FOTO: Slavje Carinikov na domačem terenu

Na nogometne zelenice so včerajšnjo nedeljo stopili tudi igralci nogometnih klubov, ki svoje moči merijo v Medobčinski nogometni ligi Lendava. Na nogometnem igrišču v Pince Marofu sta se pomerili domača ekipa ter gosti Malibu Panonje GA-KA. Z minimalno razliko so srečanje dobili Cariniki.
Pred okrog 100 ljubitelji nogometa sta se na nogometnem igrišču v Pince Marofu včerajšnji dopoldan pomerili domača ekipa ter ekipa Malibu Panonja GA-KA. Zanimivo in hkrati napeto srečanje se je zaključilo z zmago domače enajsterice, pri čemer je potrebno poudariti, da bi gosti tik pred koncem skorajda dosegli remi. Domače je sicer predvsem v drugem polčasu dajala živčnost, gosti pa so kar nekaj težav imeli z realizacijo.

Prvi zadetek na srečanju je bil dosežen v 12. minuti, ko je Alan Kramar uspešno premagal domačega vratarja Edvarda Krznarja. Domači so udarec hitro vrnili in preko Husejna Šakušića osem minut kasneje dosegli izenačenje. Vodstvo do domači dosegli v 25. minuti, na pravem mestu ob pravem času je bil hitri in predvsem natančni Mihael Požgai, a je njegov trud v 30. minuti izničil izkušeni Nikolaj Biro. Ekipi sta tako prvi polčas zaključili z remijem, 2:2.

Kar se drugega polčasa tiče, je intenzivnost igre pri gostih nekoliko upadla, kar so vnovčili domači in Peter Varga je bil tisti, ki je zadel na višanje rezultata na 3:2 v 55. minuti. Pet minut kasneje je Igor Kleiderman rezultat še zvišal in sicer na 4:2, katerega je v 88. minuti na 4:3 znižal Tadej Horvat. Gosti so sicer v zadnjih izdihljajih srečanja poizkušali še nekajkrat in najbližje zadetku bili povsem na koncu srečanja, a se je žoga odkotalila mimo vrat Krznarja ob desni stativi.

Graničar – Malibu Panonija GA-KA 4:3 (2:2)

Gledalcev 100, sodniki: Gl. sodnik: Berki Robert, 1. pomočnik: Koren Jožef, 2. pomočnik: Žižek Boris. Delegat: Kotnjek Jožef.
Strelci: Graničar: Šakušić Husejn 1:1 (20. min), Požgai Mihael 2:1 (25. min), Varga Peter 3:2 (55. min), Kleiderman Igor 4:2 (60. min). Malibu Panonija GA-KA: Kramar Alan 0:1 (12. min), Biro Nikolaj 2:2 (30. min), Horvat Tadej 4:3 (88. min).