Ostalo

FOTO: Hotižani kar petkrat v polno

V 13. krogu Pomurske nogometne lige so se Hotižani na domačem terenu pomerili proti ekipi iz Martjancev. Boljši nogomet so prikazali domači in nasprotniku kar petkrat zatresli mrežo. Gosti so sicer bili uspešni trikrat.
Pred kakimi 200 gledalci se je minulo soboto s srečanjem na Hotizi odprlo nadaljevanje prvenstva v Pomurski nogometni ligi. V lepem in sončnem vremenu sta se na nogometni zelenici na Hotizi pomerili domača ekipa ter ekipa iz Martjancev, po petindevetdesetih minutah pa so slavili domači, saj so gostom kar petkrat zatresli mrežo. Hotižani so med tem prejeli tri zadetke.

Prisotni gledalci so tako videli skupno kar osem zadetkov, prvega pa je prispeval gostujoči igralec Patrik Žekš in sicer v 8. minuti. Na izenačenje ni bilo potrebno dolgo čakati, saj je v 12. minuti v polno udaril Damir Čurin, Uroš Kos pa je bil tisti, ki je čez 11 minuti zvišal rezultat na 2:1, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Štiri minute po začetku drugega polčasa se je vnovič tresla mreža. Na 2:2 je rezultat popravil Aljaž Žekš, na 3:2 pa čez 13 minut Matic Donko. Strelec prvega zadetka Patrik Žekš je bil v 75. minuti tisti, ki je rezultat “popravil” na 3:3, pri čemer tukaj velja omeniti, da je to bil tudi zadnji zadetek za goste. Domači so zbrali moči in Uroš Kos je bil vnovič tisti, ki je poskrbel za višanje rezultata, v 87. minuti, končni rezultat srečanja 5:3 pa je v sodniškem podaljšku, natančneje v 94. minuti, postavil Teo Toth.

Hotiza – Čarda Martjanci 5:3 (2:1)

Gledalcev: 200, sodniki: Glavni sodnik: Kovačič Darjan, 1. pomočnik: Forjanič Danjel, 2. pomočnik: Kranjc Andrej. Delegat: Hozjan Avgust
Strelci: Hotiza: Čurin Damir 1:1 (12.), Kos Uroš 2:1 (23.), Donko Matic 3:2 (62.), Kos Uroš 4:3 (87.), Toth Teo 5:3 (94.). Čarda: Žekš Patrik 0:1 (8.), 3:3 (75.), Žekš Aljaž 49. (2:2).