Ostalo

Šport: Športno strelstvo, kolesarjenje, košarka, odbojka in lokostrelstvo

Minuli vikend je bil športno bogat. Nove rezultate so dosegli športni strelci, športno društvo Gibko je poskrbelo za prikolesarjene nove kilometre ter obogatitev dobrodelnega sklada za otroške počitnice, člani KK Lindau so dosegli zmago v Novi Gorici, kar pa se odbojke tiče, so članice ligo zaključile na drugem mestu, kadetinje pa so bile na domačem turnirju uspešne dvakrat.
Športno strelstvo

Minulo soboto se je v športni dvorani v Kidričevem zaključila Državna liga mladih za pokal Slovenije, v kateri so mladi strelci ŠSK Coal Petišovci uspešno nastopili na posameznem turnirju in tudi v skupnem končnem seštevku točk. Na zadnjem turnirju v kategoriji starejše deklice je Greta Galambos osvojila 2. mesto z novim slovenskim državnim rekordom 195 kroga, katerega si delita z Ano Lucijo Rajgelja, Lea Magyar je dosegla 23. mesto, kar se pa tiče kategorije dečki, je Luka Žalig dosegel 15. mesto. Ekipno so osvojili 4.mesto. V skupnem končnem seštevku te kategorije je ta ista ekipa osvojila skupno 2. mesto!

Posamezno je v Sloveniji Greta Galambos končala na skupnem 3. mestu, Lea Magyar na 14. mestu in med dečki je Luka Žalig pristal na 11. mestu. Ekipno so osvojili skupno 2. mesto v državi. Pri mladincih je prav tako uspešna zgodba sezone 22/23 in sicer na zadnjem turnirju je Tamás Tankovics osvojil 2. mesto, Milan Galambos 10. mesto in Nik Jaklin 14. mesto. Ekipno so osvojili  3. mesto! V skupnem seštevku državne lige mladincev so posamezno osvojili Tamás Tankovics 2. mesto, Milan Galambos 10. mesto in Nik Jaklin 13. mesto. Ekipno so osvojili skupno 3. mesto!

Z Gibkom včeraj prekolesarili skupno 2800 kilometrov

Športno društvo Gibko je včeraj ob DOŠ I Lendava organiziralo športni dogodek “Koliko km lahko Lendava prekolesari v enem dnevu?” Med 9. in 18. uro so beležili vsak prevožen kolesarski kilometer. 120 kolesarjev je prekolesarilo 2800 kilometrov, zbrali pa so 295 evrov prostovoljnih prispevkov, katere bodo namenili za brezplačne športne počitnice otrok. Spomnimo: Omenjeni znesek bo prištet k znesku 422 evrov, katerega so februarja zbrali na dogodku “Kolikokrat lahko Lendava v enem dnevu pride na Piramido.”

Košarka

Košarkarji KK Lindau iz Lendave so v povratnem srečanju gostovali pri košarkarjih v Novi Gorici in zabeležili zmago. Pomerili so se proti tamkajšnjemu KK NOE Nova Gorica in srečanje dobili z rezultatom 74:66 (39:33). Lendavčani so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik in presenečenj niso dovolili. Na koncu so torej slavili z osmimi koši razlike. Največ košev za goste iz Lendave so dosegli: Gorazd Horvatič (20), Sandi Horvatič (19), Matej Čeke (12) in Benjamin Gönc (12). Za Lendavčane v so v Novi Gorici nastopili še: Iztok Šerjak, Iztok Fehér, Boris Györkös in Vlado Bratkovič. Povratno srečanje obeh moštev je predvideno v jeseni v Lendavi.

Odbojka

Kadetinje: “Za našimi kadetinjami je uspešna nedelja! Na domačem turnirju so se pomerile z ekipama Turbina in Weiler Volley Zreče 2. Obakrat so bile uspešnejše od nasprotnic. Prvo tekmo so po izgubljenem prvem setu dobile z 2:1 (12:25, 25:19, 16:14), drugo pa so zmagale z 2:0 (25:22, 25:23),” so sporočili iz OK Lendava.

Članice: “Zadnji krog v 3. državni odbojkarski ligi. Veliki finale, med vodilno ekipo ŽOK KAJUH Šoštanj in drugouvrščeno Muranio Lendava, je odločal o zmagovalcu lige. V prekrasnem vzdušju, za kar so bili zaslužni navijači obeh ekip, so domačinke bile boljše in zasluženo zmagale. Drugo mesto naših deklet je veliko več kot smo pred prvenstvom upali tudi najbolj optimistični navijači. Kljub temu, da smo izgubili, so punce za nas zlate. Osvojeno drugo mesto je plod celoletnega strokovnega dela trenerja in zavzetosti ter srčne borbe igralk, ki so na vsaki tekmi dale vse od sebe. Končni izid tekme: Kajuh Šoštanj- Murania Lendava 3:0 (25:12, 25:20, 26:24),” so še sporočili iz OK Lendava.

Lokostrelstvo

Včeraj se je nekaj mladih članov LK Lendava udeležilo šolskega državnega dvoranskega prvenstva v Kamniku. Pristreljali so si naslednje uvrstitve:

  • 6. mesto: Bratkovič Odar Veronika, GL, 1-3 razred
  • 13. mesto: Žalig Rok, UL, 4-6 razred
  • 13. mesto: Čivre Adam, GL, 7-9 razred
  • 21. mesto: Bratkovič Odar Aljaž, UL, 7-9 razred

Ekipno so osvojili 11. mesto med 23 ekipami!