Ostalo

18. aprila v Mariboru znova študentski Bogračfest

Študentski Bogračfest je eden večjih projektov Kluba študentov Lendava (KŠL), ki ga uspešno organizira že 14. leto. Namen prireditve, ki je postala že ena stalnih študentskih dogodkov v Mariboru, je predstavitev študentskega kluba in tradicionalne lendavske jedi – bograča ter ostalih okoliških kulinaričnih dobrot (pereci, domače vino, ipd.).

Klub študentov Lendava Študentki Bogračfest v Mariboru uspešno organizira že vse od leta 2004. Po lanskem zelo uspešnem Študentskem Bogračfestu, tudi letos upajo na čim večjo udeležbo in prijetno zabavo. Tradicionalna prireditev se bo letos odvijala 18. aprila, na že vsem znanih platojih mariborske tržnice na Vodnikovem trgu v Mariboru.

Program prireditve se deli na popoldanski in večerni del. Obiskovalcem tako omogočajo, da se dnevni in večerni program odvijata vzporedno in ponujata pester izbor dogajanja. Poudarek je seveda na popoldanskem delu, ki se prične ob 12. uri. Zanj poskrbi okoli 20 študentskih ekip, ki se pomerijo v kuhanju bograča.

Kuhanja se bodo lotili študentski klubi iz celotne Slovenije, s čimer bo medkulturno povezovanje zaživelo v vsej svoji luči, saj bo ekipam omogočena izmenjava različnih izkušenj, predvsem na področju kulinarike. Mladim bodo z učenjem kuhanja bograča okrepili njihove kompetence, jim morda pomagali pri razvoju njihovega novega potenciala in jim približali kulinariko našega kraja. Na stojnicah bodo ekipe lahko tekom kuhanja predstavile svojo organizacijo in delovanje.

Po končanem kuhanju vzorce bograča oceni strokovna komisija. V organizacijski ekipi Študentskega Bogračfesta vsako leto poskrbijo za bogat glasbeni program, ki obiskovalcem dopušča možnost neizmernega plesa in petja. Zato sta v večernem delu prireditve v ospredju odlična glasba in vrhunska zabava.

Projekt s seboj prinaša marsikatero pozitivno lastnost, med najpomembnejše vidike sodi združevanje študentov na enem mestu, vključevanje mladih v organizacijo in izvedbo projekta, izboljšanje stanja vsakdanjega življenja mladih ter spoznavanje različnih kultur. Ciljna skupina so predvsem dijaki in študentje, vendar verjamejo, da bo prireditev množično obiskana tudi s strani ostale populacije.

Letos organiziran tudi brezplačni avtobusni prevoz, ki ga sponzorira Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost

bogracfest-prevoz