Ostalo

Zlato priznanje plesni skupini vrtca Genterovci

Minuli vikend se je v Velenju odvijal 14. mini festival plesnih skupin, Pika miga. Na omenjenem festivalu plesnih skupin so se predstavile plesne skupine iz vse Slovenije, tam pa se je predstavila tudi plesna skupina vrtca Genterovci iz Vrtca Lendava, pod mentorstvom Marije Kolenc, Ines Novak in Biserke Šemiga s plesno točko Ura, ki obstane.
Javni Sklad Republike Slovenije Za Kulturne Dejavnosti (JSKD) je bil minuli vikend organizator 14. mini festival plesnih skupin, Pika miga. Gre za vsakoletno prireditev, ki poteka v okviru Pikinega festivala v Velenju. Državna selektorica/selektor iz bogate otroške plesne ustvarjalnosti izbere plesne miniature v izvedbi plesalk in plesalcev, starih od 6 do 12 let. Na prireditvi se predstavijo najboljše otroške koreografije pretekle sezone iz vse Slovenije.

Edina vrtčevska skupina na omenjenem mini festivalu je bila plesna skupina iz genterovskega vrtca, ki se je s svojo točko predstavila v soboto. Plesna skupina je za svojo točko prejela zlato priznanje. Gre za zelo razgibano plesno točko, v kateri sodelujoči otroci ponazarjajo kako se ura pokvari in jo nato urar popravi. V plesni točki je plesalo devet otrok, in sicer Lara Ftičar, Ajša Gal, Lael Lebar, Ada Sarjaš, Katja Tüske, Lukas Vuk, Denis Žižek in Nea Žižek. “Otroci so točko doživeto odplesali in na plesnem festivalu uživali ter se spoznali s Piko Nogavičko in gusarjem, ki sta program odlično vodila.”

“Za otroke kot tudi mentorje je to bila odlična in nepozabna izkušnja, ki nam bo vsem ostala v lepem spominu. JSKD območna izpostava Lendava je organiziral skupen prevoz nastopajočih in tudi njihovih staršev. Imeli smo lep dan in uživali v predstavi naših najmlajših iz vrtca Genterovci,” so povedali.