Ostalo

Ženski nogomet: Pomurke ambiciozno v novo sezono

Počitka je konec tudi za nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev, ki so včeraj opravile prvi trening v sklopu poletnih priprav. Pokalnim prvakinjam se je po Sari Agrež pridružila še mlada Eva Potočnik, Pomurke pa ne skrivajo, da želijo spomladi slaviti naslov državnih in pokalnih prvakinj.
Nogometašice so po uvodnem nagovoru predsednika Branka Grosa in trenerke Nuše Ladinek opravile testiranje fizične pripravljenosti. Pomurke bodo priprave opravile v Bratoncih, v šestih tednih pa bodo odigrale nekaj pripravljalnih srečanj. Potrjena so tri srečanja, moštvo pa bo verjetno odigralo še kakšno tekmo z eno od okoliških fantovskih selekcij.

Predsednik Gros je uvodoma ocenil rezultate v minuli sezoni in poudaril, da je letos čas, ko lahko ekipa stori korak naprej: “V minuli sezoni smo bili z izjemno mlado ekipo do zadnjega v igri za naslov državnih prvakinj ter osvojili pokalno tekmovanje. Zdaj smo ekipo okrepili s Saro Agrež in Evo Potočnik, zato ciljamo na naslov državnih in pokalnih prvakinj. Gre za talentirano generacijo, ki je bogatejša za sezono izkušenj. Igralke so že s prvim dnem resno pristopile k delu in imajo dobro izhodišče, zato sem prepričan, da bo prihodnja sezona pripadla Pomurju.”

“Cilj je osvojitev dvojne krone, hočemo naslov državnih in pokalnih prvakinj,” ciljev ne skriva Nuša Ladineko, ki bo lahko v novi sezoni računala na vsaj dve novinki. Pomurju sta se pridružili Sara Agrež in Eva Potočnik, prva je v pretekli sezoni branila barve Radomelj, druga pa je blestela v dresu Fužinarja, saj je bila z 42 zadetki najboljša strelka kadetskega prvenstva. “Veseli me, da sledimo zastavljeni poti. Gradimo mlado, a kakovostno ekipo. Ekipo sta okrepili odlični in talentirani igralki, ki bosta dodana vrednost ekipi iz pretekle sezone.”

Strateginja Pomurk je na uvodnem treningu pogrešala še nekaj igralk, med njimi tudi obe novinki. Tako Sara Agrež kot Eva Potočnik sta bili že registrirani kot članici Pomurja. Slednja je pred pričetkom priprav razkrila tudi razloge za selitev v tabor Pomurja: “Želela sem si v moštvo, ki mi lahko ponudi možnost za najboljši osebni razvoj. Med klubi, ki so mi bili na voljo, sem se odločila za Pomurje, saj gre za mlado in perspektivno ekipo. Menim, da bi lahko kot mlada igralka tudi sama pripomogla k ciljem, ki si jih bomo zastavili.”

Spomin na minulo sezono še ni povsem zbledel. Rumeno-modre so bile blizu presenečenja, na koncu pa so se morale sprijazniti z drugim mestom in pokalnim naslovom. “Prejšnja sezona je bila dobra šola. Mislim, da nam je dala precej dobrega, a tudi veliko slabega. Veseli me, da je mlado ekipo to še bolj spodbudilo. V novo sezono vstopamo še z več samozavesti in energije, zato verjamem, da bo lanska sezona hitro pozabljena,” v prihodnost zre kapetanka Anja Prša.

Mlado ekipo v šestih tednih čaka naporen spored, saj bo delovni urnik natrpan s treningi. Vse v želji, da se naslov državnih prvakinj spomladi vrne na že znano mesto.