Sveže

Zadnji dnevi leta vabijo pod zvezde

Pred nami je zadnji konec tedna v tem letu, ko vabijo dogodki na prostem ob letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava pod čudovitim zvezdnim nebom z dišečimi vonji praznične kulinarike in glasbeno zabavo v živo. Doživite iztekajoče se leto pod zvezdami, podajte se z ravnice v gorice na pohodu z baklami ter skočite v novo leto v prijetni družbi.
Za kulinarično ponudbo, kot je kuhano vino, čaj in ostalo pijačo ter langoše in kurtoše vseskozi skrbijo in vabijo ponudniki v hiškah: Vinarstvo Magdič – Milan Magdič, Zoyi – Iris Gazdag, Galwine – Brigita Gal, Kűrtöš – Silvija Ferencek.

Na petkovo glasbeno zabavo od 17.00 vabi hrvaška zasedba Trinotus, ki preigrava zabavne pop-rock tuje in domače hite za starejše in mlajše; v soboto je čas za jugo nostalgijo z domačo zasedbo L˙amour Fou, ob najdaljši noči v letu pa se boste lahko od 21.00 zabavali s skupino Skok. Na silvestrovo bo že drugo leto zapored vstop v novo leto zaznamoval laser šov s posebnimi efekti.

V soboto, 30. decembra, organizatorji ZTR Lendava, PD Lendava in TZLV pripravljajo tudi tradicionalen pohod z baklami z zbiranjem pri letnem odru GKD ob 16.00. Trasa pohoda je predvidena s startom na prizorišču pri GKD, v smeri Lendavskih goric do stolpa Vinarium, kjer je načrtovana postojanka, sledi vračanje v smeri Dolgovaških goric (Čontoš) do izhodišča. Pohod traja približno dve uri, bakle lahko pohodniki prinesejo s sabo oziroma bodo na voljo na startu.

Program:

 1. december 2023, hiške pri letnem odru GKD
  17.00 December pod zvezdami: kulinarična ponudba v hiškah in glasba za vse generacije s skupino Trinotus
 2. december 2023, hiške pri letnem odru GKD
  16.00 Pohod z baklami z ravnice v gorice, *zbiranje ob 16.00
  17.00 December pod zvezdami: kulinarična ponudba v hiškah in jugo nostalgija s skupino L˙amour Fou
 3. december 2023, hiške pri letnem odru GKD 
  21.00 December pod zvezdami: kulinarična ponudba v hiškah, silvestrovanje na prostem z zabavnimi hiti skupine Skok, pozdravni nagovor in laser šov